Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Tweny Moments/Nyege Nyege
Foto: Tweny Moments/Nyege Nyege

Hvert år i september holder pladeselskabet Nyege Nyege en festival for musik med afrikanske rødder ved Nilen tæt på Ugandas hovedstad, Kampala. Formålet er at vise, hvor forskelligartet musik der bliver lavet i regionen. I 2017 blev den kåret som årets event i Uganda. 

Det skal være slut med grådige europæiske musikere, der bare rejser til Afrika for at få lidt bongotromme med hjem

Pladeselskabet Nyege Nyege vil vise, at afrikansk musik kan være langt mere interessant end de vestligt tilpassede versioner, vi ofte får serveret.

FOR ABONNENTER

Tre unge mænd danser rundt i intet andet end bastskørter. Andre har mønstre malet i ansigtet, er iført smarte sneakers eller kunstneriske frisurer. Ud af højttalerne på spillestedet The Big Kafunda strømmer højlydte elektroniske rytmer.

Vi er til afrikansk temafest i Kampala, Uganda. Og det lyder måske underligt, at der skulle være behov for en sådan i en afrikansk hovedstad. Men det er der, mener aftenens dj:

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden