Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Morten Grunwald fotograferet i 2008.
Foto: Gregers Tycho

Morten Grunwald fotograferet i 2008.

Nekrolog: Morten Grunwald var fremragende i gule sokker, men hans originale talent bragte ham langt videre end Benny-rollen

Det begyndte egentlig ikke særlig godt, da Morten Grunwald som barn drømte sig væk fra skolen. Men siden kom det til at gå mere end godt. I rollen som Olsen-bandens Benny, selvfølgelig. Men også i utallige andre roller, ikke mindst i den teaterverden, som betød uendeligt meget for ham.

FOR ABONNENTER

Heldig kartoffel og lykkens pamfilius – sådan betegnede Morten Grunwald sig selv gennem alle årene, for han var helt overbevist om, at han havde haft et privilegeret og lykkeligt liv i centrum af sine to store kærligheder, kærligheden til sin kone, Lily Weiding, og kærligheden til teatret – teatret i alle afskygninger.

Det er nu, det bliver spændende...

Følg de første 100 dage efter valget for kun 299 kr.

Bliv abonnent

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden

Annonce