Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Gregers Tycho
Foto: Gregers Tycho

Morten Grunwald fotograferet i 2008.

Nekrolog: Morten Grunwald var fremragende i gule sokker, men hans originale talent bragte ham langt videre end Benny-rollen

Det begyndte egentlig ikke særlig godt, da Morten Grunwald som barn drømte sig væk fra skolen. Men siden kom det til at gå mere end godt. I rollen som Olsen-bandens Benny, selvfølgelig. Men også i utallige andre roller, ikke mindst i den teaterverden, som betød uendeligt meget for ham.

FOR ABONNENTER

Heldig kartoffel og lykkens pamfilius – sådan betegnede Morten Grunwald sig selv gennem alle årene, for han var helt overbevist om, at han havde haft et privilegeret og lykkeligt liv i centrum af sine to store kærligheder, kærligheden til sin kone, Lily Weiding, og kærligheden til teatret – teatret i alle afskygninger.

Det begyndte egentlig ikke særlig godt, Walter Morten Grunwald sad i skolen og kiggede drømmende ud ad vinduet efter noget andet end tørre lærebøger.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden