Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Min 93-årige farmor fortæller om ægteskabet før 1968: »Dengang kendte man ikke alle de finesser omkring det seksuelle samliv, man gik ikke efter at pine det ud på det yderste«

Vi har hørt fra 1968-generationen og deres børn igen og igen. Men hvad med 68’ernes forældre? I 50-året for 1968 er Politikens Gudrun Marie Schmidt taget til Haslev for at interviewe sin farmor, 93-årige Magna Schmidt, som blev født i 1925, gift på sin 18-års fødselsdag – og fik børn, der blev langhårede, skilt og fik børn på gule plader. Og som i det hele taget gjorde oprør imod alt, hun selv var opdraget til. Og havde kæmpet for.

FOR ABONNENTER

Han var kun en stor dreng, 18 år gammel, og var samme sommer flyttet hjemmefra for at læse på universitetet, hvor ungdomsoprøret og alle de nye tanker havde grebet ud efter ham, og nu skulle han hjem til det lille landbrug ude på Terslev Overdrevsvej, hvor han var vokset op, for at besøge sin mor og far. Oprøret tog han med sig, eller rettere: Han havde taget det på.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden