Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Det er ikke det traditionelle kirkeinterieur, man har valgt til den nyrestaurerede Enghave Kirke.
Foto: Jens Lindhe

Det er ikke det traditionelle kirkeinterieur, man har valgt til den nyrestaurerede Enghave Kirke.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Troen i tiden: Fem eksempler på aktuel kristendom

Kristendommen formidles på vidt forskellig vis i dansk kulturliv.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst


Enghave Kirke


En jazzet renovering er blevet den modernistiske Enghave Kirke til del, skrev arkitekturredaktør Karsten R.S. Ifversen i sin anmeldelse af kirkens ny indretning. Ser man billederne, fremstår den lys og med siddepuder à la sportshal, og den tidligere PH-kogle i loftet er skiftet ud med fakkellamper, som svæver i rummet. Det generelle indtryk er åbenhed og caféstemning, men med den tilpasse alvor, der hører sig et Herrens hus til. 5 hjerter gav Ifversen.


Simon Grotrian

Den korsfæstede budding. Det lyder måske lidt lavbenet og profant, men der er intet som helst løsagtigt eller tø-hø over den kristne digters seneste samling poesi, der udkom på Gyldendal og fik en fin modtagelse, selv om Informations Erik Skyum-Nielsen til at begynde med fik hovedpine af ’Danmarks dunkleste digter’. Ved siden af den lyriske lyrik har Grotrian også udgivet en håndfuld såkaldte salmebøger, hvor kristendommen meldes helt rent ud.


Hymns of Nineveh

Ikke mange danske popmusikere er åbent kristne. Men de findes, og en af dem er guitaristen Jonas Petersen, som, siden hans oprindelige band Attrap kastede håndklædet i ringen i 2007, har optrådt og indspillet under navnet Hymns of Nineveh. Det meget roste album ’Visions’ fra 2013 handler ligefrem om at miste og genfinde troen. Og Kim Skotte har kaldt musikken for et forsøg på at fusionere salmen og rocksangen.


Christoffer Emil Bruun

Denne avis’ tidligere kronikredaktør forlod Politiken til fordel for en stilling som redaktør af DR’s redaktion for eksistentielle anliggender, eller hvad der nu ligger i betegnelsen DR Tro. Under hans auspicier finder man udsendelser som den ugentlige gudstjeneste og ikke mindst magasinet ’Tidsånd’, der med et intellektuelt udgangspunkt afsøger troens betydning i den moderne verden.


Jesper Christiansen

Måske er den tidligere professor ved Det Kongelige Danske Kunstakademi ikke selve sindbilledet på en kristen kunstner. Måske er han mest kulturkristen, som folk er flest, men ikke desto mindre har han lavet en altertavle til den danske kirke i Paris med udgangspunkt i Bibelen og David Bowie. Og han har udtalt, at man ikke kan springe Bibelen over. Som fortælling og litteratur, forstås. For Christiansen er en meget læsende billedkunstner.


Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden