Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
Foto: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Eugène Verboeckhovens 'Vinterskovscene' fra 1863 var ejet af en M. Wolf indtil Anden Verdenskrig. Det viste sig at være en Marcel Wolf. Hans barnebarn er nu lokaliseret. Foto: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Arvinger til kunst stjålet af nazisterne blev ved med at smække røret på, men så fik slægtsforskere hul igennem

I oktober sidste år offentliggjorde en hollandsk museumsorganisation en liste med 173 kunstgenstande, som mistænkes for at være stjålet fra jøder under Anden Verdenskrig. Straks efter nedsatte slægstforskningsfirmaet MyHeritage et hold af forskere for at finde eventuelle nulevende arvinger. Otte personer er siden blevet kontaktet og udstyret med dokumentation, så de kan gøre krav på den kunst, deres afdøde familiemedlemmer mistede.

FOR ABONNENTER

I et hus i Florida, USA, blev telefonen ved med at ringe, og når husets beboer, Laurie Greene, løftede røret, talte en fremmed mand med udenlandsk accent.

»Jeg må indrømme, at jeg troede, at det var en, der var ude på at sælge mig noget«, fortæller kvinden, der er pensioneret fransklærer. Derfor smækkede hun røret på.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden