Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Aude Guerrucci/AP
Foto: Aude Guerrucci/AP

Ivanka Trump er ikke synderligt glad for det støvsugende kunstværk af hende. I hendes optik træder kunstneren bag blot på en medkvinde.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Et sexistisk angreb på Ivanka Trump«?: Gæsterne kaster med brødkrummer, så præsidentdatteren kan støvsuge dem op

Et kunstværk, der forestiller en støvsugende Ivanka Trump, får kritik af præsidentdatteren. Ifølge Ivanka Trump har værket nedladende karakter.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ivanka Trump har i disse uger travlt med at støvsuge brødkrummer op fra gulvet på galleri i Washington DC.

Eller rettere sagt: Det har en Ivanka look-a-like, lyder det ifølge BBC.

Den støvsugende Ivanka er en del af et kunstværk, der sætter fokus på præsidentdatterens »komisk brede udvalg af feminine identiteter – datter, hustru, mor, søster, model, arbejdende kvinde og blondine«.

Men mens look-a-like-Ivanka har travlt med rengøringen, er den rigtige Ivanka Trump svært utilfreds. På Twitter skriver hun, at:

»Kvinder kan vælge at køre hinanden over eller at styrke hinanden«.

Skarpt efterfulgt af kritik fra hendes bror Donald Trump Jr.:

»Det er trist, men ikke overraskende at se selvproklamerede ’feminister’ søsætte et sexistisk angreb mod Ivanka Trump. I deres forrykte verden er sexisme okay, hvis det rammer deres politiske fjender«, skriver han på Twitter.

Det er trist, men ikke overraskende at se selvproklamerede ’feminister’ søsætte et sexistisk angreb mod Ivanka Trump

Giver indsigt i moderne kvindelighed

Men værket handler ikke kun om Ivanka Trump, lyder det fra Jennifer Rubell, der står bag den støvsugende præsidentdatter. Det handler også om magt og kontrol.

»Det er her, det bliver kompliceret: Vi nyder at kaste krummer, som Ivanka kan støvsuge. Det er den ækle sandhed i værket. Det er sjovt. Det er behageligt. Det får os til at føle os magtfulde, og vi får lyst til at kaste flere krummer«, siger Jennifer Rubell i et interview til CulturalDCs hjemmeside.

Ifølge hende giver værket »indsigt«, samtidig med at det er »rettidigt« og »skubber til grænser« i sine refleksioner over moderne kvindelighed.

I et direkte svar til Ivanka Trump opfordrer Jennifer Rubell, Ivanka Trump til at se værket og herefter danne sig en mening om det.

»Jeg vil med glæde arrangere det, så du kan se det alene – uden hele mediecirkusset, og uden nogen køres over. Mens vi udforsker komplicerede emner, som betyder noget for os alle«.

Kunstværket er bliver vist to timer hver aften frem til 17. februar og kan desuden livestreames.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden