Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ivanka Trump er ikke synderligt glad for det støvsugende kunstværk af hende. I hendes optik træder kunstneren bag blot på en medkvinde.
Foto: Aude Guerrucci/AP

Ivanka Trump er ikke synderligt glad for det støvsugende kunstværk af hende. I hendes optik træder kunstneren bag blot på en medkvinde.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Et sexistisk angreb på Ivanka Trump«?: Gæsterne kaster med brødkrummer, så præsidentdatteren kan støvsuge dem op

Et kunstværk, der forestiller en støvsugende Ivanka Trump, får kritik af præsidentdatteren. Ifølge Ivanka Trump har værket nedladende karakter.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ivanka Trump har i disse uger travlt med at støvsuge brødkrummer op fra gulvet på galleri i Washington DC.

Eller rettere sagt: Det har en Ivanka look-a-like, lyder det ifølge BBC.

Den støvsugende Ivanka er en del af et kunstværk, der sætter fokus på præsidentdatterens »komisk brede udvalg af feminine identiteter – datter, hustru, mor, søster, model, arbejdende kvinde og blondine«.

Men mens look-a-like-Ivanka har travlt med rengøringen, er den rigtige Ivanka Trump svært utilfreds. På Twitter skriver hun, at:

»Kvinder kan vælge at køre hinanden over eller at styrke hinanden«.

Skarpt efterfulgt af kritik fra hendes bror Donald Trump Jr.:

»Det er trist, men ikke overraskende at se selvproklamerede ’feminister’ søsætte et sexistisk angreb mod Ivanka Trump. I deres forrykte verden er sexisme okay, hvis det rammer deres politiske fjender«, skriver han på Twitter.

Det er trist, men ikke overraskende at se selvproklamerede ’feminister’ søsætte et sexistisk angreb mod Ivanka Trump

Giver indsigt i moderne kvindelighed

Men værket handler ikke kun om Ivanka Trump, lyder det fra Jennifer Rubell, der står bag den støvsugende præsidentdatter. Det handler også om magt og kontrol.

»Det er her, det bliver kompliceret: Vi nyder at kaste krummer, som Ivanka kan støvsuge. Det er den ækle sandhed i værket. Det er sjovt. Det er behageligt. Det får os til at føle os magtfulde, og vi får lyst til at kaste flere krummer«, siger Jennifer Rubell i et interview til CulturalDCs hjemmeside.

Ifølge hende giver værket »indsigt«, samtidig med at det er »rettidigt« og »skubber til grænser« i sine refleksioner over moderne kvindelighed.

I et direkte svar til Ivanka Trump opfordrer Jennifer Rubell, Ivanka Trump til at se værket og herefter danne sig en mening om det.

»Jeg vil med glæde arrangere det, så du kan se det alene – uden hele mediecirkusset, og uden nogen køres over. Mens vi udforsker komplicerede emner, som betyder noget for os alle«.

Kunstværket er bliver vist to timer hver aften frem til 17. februar og kan desuden livestreames.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden