Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Joel C Ryan/AP
Foto: Joel C Ryan/AP

Chadwick Boseman spillede i 2018 hovedrollen i actionfilmen 'Black Panther', der blev nomineret til hele seks Oscars.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mere end tre gange flere sorte og asiater spillede hovedroller i amerikanske blockbusterfilm i 2018

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

2018 blev et banebrydende år i Hollywoods historie, viser nye tal fra USC Allenberg Inclusion Initiative, der har kigget nøje på de 100 bedst indtjenende amerikanske film fra sidste år.

40 af de 100 film fra 2018 havde en kvinde enten alene i en hovedrolle eller ligeværdig med en mand, et spring fremad fra 32 i 2017. 11 af filmene havde sort eller anden underrepræsenteret etnisk gruppe i hovedrollen, hvor tallet var 3 året før. Tallet for etnisk underrepræsenterede kvinder og mænd i en hovedrolle i 2018 var 28.

Det er nemt at tænke sorte skuespillere her, men asiatiske skuespillere er traditionelt langt ringere repræsenteret i hovedrollerne i amerikansk film.

To af de helt store film sidste år var ’Black Panther’ og ’Crazy Rich Asians’.

Endnu et hyppigt tilbagevendende emne i diskussionerne om Hollywoods blinde pletter er det om kvindelige skuespilleres sidste salgdato. Også her fortæller statistikken en positiv historie. 11 af de 100 bedst sælgende film har nemlig en hovedrolle til en kvinde på 45 år og derover. Tallet året før var 5.


Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden