Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Joshua Lott/Ritzau Scanpix
Foto: Joshua Lott/Ritzau Scanpix

Den 36-årige skuespiller menes at have iscenesat overfaldet på sig selv.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

'Empire'-skuespiller er tiltalt for 16 lovbrud efter påstået racistisk og homofobisk overfald

Jussie Smollett er tiltalt for overtrædelse af den offentlige orden efter et angiveligt iscenesat overfald.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den amerikanske skuespiller Jussie Smollett er tiltalt for 16 tilfælde af brud på loven. Smollett er blandt andet tiltalt for overtrædelse af den offentlige orden og for at have afgivet falsk vidneforklaring.

Det har et nævningeting i Chicago besluttet.

Den 36-årige skuespiller, som spiller Jamal Lyon i successerien 'Empire' på Fox, har hævdet over for politiet, at han den 29. januar blev overfaldet af to maskerede mænd, som tæskede ham og kom med racistiske og homofobiske tilråb.

Jussie Smollett er sort og erklæret homoseksuel.

Ifølge Smollett skulle mændene samtidig have sagt, at 'det her er Maga-land'. Maga er en forkortelse for Make America Great Again - præsident Donald Trumps slogan.

Knap en måned senere - den 21. februar - bliver Jussie Smollett anholdt og sigtet for falsk vidneforklaring.

Ifølge politiet i Chicago har han selv hyret to mænd til at udføre angrebet. Angiveligt fordi han var utilfreds med sin løn for Fox-serien 'Empire'.

Smollet: Jeg er uskyldig

Jussie Smollett nægter selv at have spillet en rolle i angrebet.

Smolletts advokater har endnu ikke kommenteret de 16 tiltalepunkter. Da Smollett blev sigtet i februar kom de med følgende udtalelse:

»Som alle andre borgere er Smollett uskyldig, indtil det modsatte er bevist. Særligt når vi har at gøre med en efterforskning, hvor både rigtige og urigtige oplysninger er blevet lækket«.

Politiet mistænker desuden Smollett for at have sendt flere racistiske og homofobiske breve til sig selv i et forsøg på at fremme sin karriere.

Da Jussie Smollett først anmeldte den påståede hadforbrydelse til politiet, strømmede det ind med støttebeskeder fra politikere og filmstjerner.

Men både kritiske medier - og nu også politiet og et nævningeting - har altså været med til at så tvivl om hans forklaring.

Smollett er også blevet skrevet ud af dramaserien 'Empire' som følge af sagen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden