Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Polfoto
Foto: Polfoto

Den engelske kunstsvindler Eric Hebborn mener selv at have solgt over 1000 eksemplarer af falske malerier fra malere som Rubens og Van Dyck.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvordan døde Eric Hebborn? Ny serie skal fortælle historien om en af verdens største kunstsvindlere, der muligvis blev myrdet af mafiaen

Kunstsvindleren Eric Hebborns død har været et mysterium siden 1996. Men nu mener to filmproducenter at have fundet beviser på, at Hebborn arbejdede tæt sammen med mafiaen, og at de muligvis stod bag hans død.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis man ikke kan slå igennem som kunstner, kan man måske som kunstsvindler.

Det blev i hvert fald virkeligheden for englænderen Eric Hebborn, der bliver betragtet som en af moderne tids superstjerner, når det handler om kunstsvindel.

Hebborn var ellers uddannet fra Royal Academy of Arts i London og startede med at prøve lykken som kunstner. Men da det ikke lykkedes, begyndte han at kopiere værker af store kunstnere som de flamske malere Peter Paul Rubens og Antoon van Dyck.

En aften i 1996 forlod han beruset et middagsselskab med nogle venner. Morgenen efter blev han fundet på en gade nær sit hjem i Rom. Med et knust kranie.

Kunstsvindleren Eric Hebborn blev 61 år.

Og nu mener to filmproducenter, at de har fundet beviser på, at Hebborn arbejdede for mafiaen - og at de måske endda står bag hans mystiske død. Det skriver The Guardian.

Kingston Trinder og Peter Gerard har fået rettighederne til Hebborns erindringsbog fra 1991, ’Drawn to Trouble’.

Ud fra den har de lavet en dramaserie i otte dele om kunstsvindlerens liv og død.

I samarbejde med nogle af Hebborns næreste venner, der ikke før har udtalt sig til offentligheden, vil de afsløre detaljer om Hebborns »mafiarelaterede« handlinger.

Hebborn brugte en stor del af sit liv på at narre kunsteksperter og auktionshuse i hele verden, og ifølge ham selv blev svindeleksemplarerne solgt i tusindvis. Efter at han blev afsløret som svindler, skulle han være blevet så desperat efter penge, at han begyndte at handle »tvivlsomt«.

Ifølge The Guardian har Kingston Trinder udtalt: »Vi tror, at mafiaforbindelsen har spillet en rolle i Erics død. Vi har hørt en masse mistanker om, hvad der foregik op til de omstændigheder, der førte til hans død«.

Peter Gerard tilføjer, at Hebborn betroede sine venner, at han frygtede, at der ville ske »noget voldeligt« med ham.

Selv om Eric Hebborns død stadig er et mysterium, er der ikke meget tvivl hos Peter Gerard:

»Vi tror, at han blev myrdet. Der var en masse folk, der gerne ville lukke munden på ham«, siger han.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden