Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Erik Hill/Ritzau Scanpix
Foto: Erik Hill/Ritzau Scanpix

Billede fra universitetet i Anchorage - dog ikke af instituttet for Arkæologi, hvor metoo-sagen var foregået.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

2.000 amerikanske arkæologer protesterer over #MeToo-sag

Over 2.000 har skrevet under på et åbent brev i protest over håndteringen af ni anklager om chikane begået af samme professor.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En pensioneret professor, der har fået forbud mod at vise sig på sit gamle universitets område, deltog i en årlig konference for amerikanske arkæologer.

Og så begyndte protesterne.

I alt ni kvinder har anklaget ham for sexchikane under hans virke på University of Alaska Anchorage (UAA), og en undersøgelse af anklagerne, som tv-stationen KTVA har haft adgang til, har ifølge flere medier vurderet kvindernes historier som værende troværdige.

På baggrund af rapporten fik professoren forbud mod at vise sig på området ved UAA samt på alle andre universiteter i Alaska, ligesom han ikke måtte deltage i universitetets arrangementer.

Sådan tilbragte vi hele konferencen – med at se os over skulderen

Den omtalte konference fandt dog ikke sted i delstaten Alaska højt mod nord, men derimod i Albuquerque i New Mexico i det sydlige USA. Men da flere af de kvinder, der står bag anklagerne mod professoren, var til stede ved konferencen, kom det bag på dem, at han mødte op.

En af disse kvinder, Norma Johnson, er studerende på overbygningen ved UAA. Hun allierede sig straks med medstuderende for at undgå at gå rundt alene, herunder to, der ligesom hun selv har anklaget professoren for chikane.

»Sådan tilbragte vi hele konferencen – med at se os over skulderen«, fortæller hun til netmediet Science.

En freelancejournalist ved navn Michael Balter blev så oprørt over professorens tilstedeværelse, at han konfronterede ham og fulgte ham hen til udgangen. Journalisten blev efterfølgende selv ekskluderet fra konferencen, skriver The Scientist.

Et åbent brev til de amerikanske arkæologers fagforening, SAA, der kræver en opdatering af retningslinjerne for håndtering af anklager om sexchikane, er i skrivende stund underskrevet af over 2.000 mennesker.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden