Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Saeed Adyani/AP
Foto: Saeed Adyani/AP

Netflix egne film som Susanne Biers 'Bird Box' vil komme til dominere tjenestens Top 10, forudser iagttager.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Netflix laver top 10-liste

Briterne kan snart få en oversigt over de 10 mest sete serier og film på streamingtjenesten. Bliver det en succes, vil Netflix udvide ordningen til hele verden.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Normalt afslører Netflix aldrig, hvor mange seere de forskellige film og tv-serier har på streamingtjenesten. Men ifølge BBC vil Netflix i løbet af de kommende måneder lave en ugentlig top-10 over det mest sete indhold i Storbritannien. Det vil være første gang, at Netflix oplyser den slags.

Over for investorerne begrunder Netflix beslutningen med, at det vil gøre det nemmere for seerne at drøfte film og tv-serier med hinanden, fordi de kan referere til listen. Netflix vil dog fortsat ikke oplyse, hvor mange seere der er til det mest populære indhold, men blot lave listen, så man kan se, hvad der er mest populært.

En medieiagttager siger til BBC, at forsøget med en top-10 formentlig i lige så høj grad skyldes, at Netflix vil promovere de film og tv-serier, som streamingtjenesten selv producerer.

»På grund af de stadig stigende udgifter til originalt indhold har Netflix en klar interesse i at fremme, at det er egenproduceret indhold, der driver tjenesten«, siger Tom Harrington fra Ender Analysis.

Skjuler sandheden

Tom Harrington forventer, at Netflix’ egne film og tv-serier vil dominere listen, fordi de næsten altid bliver promoveret på platformen og formentlig har mange seere, når de bliver udgivet.

»Listen vil skjule, at det i virkeligheden overvejende er indkøbt indhold, der bliver set på tjenesten. Den vil formentlig blive domineret af indhold, der lige er blevet udgivet, hvor efterspørgslen falder kort efter udgivelsen«, siger han til BBC.

Bliver den britiske top-10 en succes, vil der også blive lavet en top-10 i en række andre lande.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden