Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
SMK
Foto: SMK

29. maj 1969 kl. 15.30 trængte kunstnerne Lene Adler Peter og Bjørn Nørgaard ind på Børsen i København. Hun husker, at hendes krop var det eneste, der lyste i det mørke rum, fortalte hun i et interview i Politiken i 2011.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Camilla Stockmann hylder legendarisk nøgenaktion: Hvem tør skride nøgen gennem Nets’ hovedkvarter i Ballerup?

Aktionen i Børssalen i forsommeren 1969 var økonomisk magtkritik, når den er bedst. Kritikken er mere nødvendig end nogensinde før, hvor vi står midt i skandalen om Nets’ milliardbonus til ledelsen. Nets ejes af en kapitalfond, der har hovedkontor i en 121 meter høj bygning i San Franciscos finansdistrikt, så aktionen bliver svær at gentage. Men vi kan lade os inspirere af oprøret, skriver Camilla Stockmann i ugens kulturkommentar.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Forleden var det præcis 50 år, siden den unge afklædte kvinde gik gennem Børssalen. Ganske langsomt gled hun ind i mængden af mænd i mørke jakkesæt, mens hun løftede det hvide kors, som hun bar i venstre hånd.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden