Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
AFP/Ritzau Scanpix
Foto: AFP/Ritzau Scanpix

De lokale myndigheder har brug tre gange så mange penge på at omgøre restaureringen af statuen, som det ville have kostet at gøre det rigtigt fra første færd.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Spanierne betaler kvart million for at omgøre katastrofal restaurering

Knap 250.000 kroner og 1.000 timer kostede det at rette op på et amatørforsøg på at restaurere en spansk religiøs statue.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Om få dage kan Sankt Michael-kirken i den spanske by Estella endelig få Sankt Jørgen til hest tilbage i kirkerummet. Kun få drager var da også blevet bange for Sankt Jørgen efter den katastrofale restaurering sidste år.

I et forsøg på at friske statuen af Sankt Jørgen op fik en lokal kunstner ham til at ligne en tegneseriefigur. Mildest talt.

Det har taget næsten et år, 1.000 mandetimer, og kostet knap 250.000 kroner at omgøre den restaurering af den spanske religiøse statue i valnøddetræ, der sidste år blev kaldt et angreb på landets kulturelle arv.

Det skriver The Guardian.

Det har taget så lang tid, fordi man meget minutiøst har været nødt til at tage prøver gennem den nye maling for at finde ud af, hvordan man kunne fjerne det øverste lag uden at gøre skade på det oprindelige.

»I dag har statuen de samme farver, som den havde før sidste års ekstremt uheldige intervention. Men vi ved, at vi har mistet en del af den oprindelige maling i processen«, forklarer historiker Carlos Martínez Álava, der har stået for redningsaktionen.

AFP/Ritzau Scanpix
Foto: AFP/Ritzau Scanpix

Fra højre ses statuen af Sankt Jørgen før restaureringen, efter restatureringen og sidst, som den ser ud i dag.

»På afstand ser det hele fint ud, men kommer man tæt på, er det meget tydeligt at se, hvad der er den originale maling, og hvad der ikke er«, siger han.

Det, der slog Álava mest, var dog, hvor oprigtigt ked af det den lokale kunstner, der havde ødelagt statuen, syntes at være.

Det er langtfra første gang, at lokale kunstnere eller velmenende kirkegængere beslutter sig for at tage penslen i egen hånd og restaurere lokale relikvier.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden