0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Svend Brinkmann: Pludselig er det konservatismen, der er blevet progressiv

I fremtiden vil det være langt mere progressivt at bevare frem for at forandre, skriver Svend Brinkmann. Vi skal kæmpe for det bevaringsværdige i accelerationssamfundets malstrøm.

Casper Dalhoff
Foto: Casper Dalhoff

Det er progressivt at bevare eller genskabe mest mulig vild natur, mener psykologiprofessor Svend Brinkmann.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I de første par hundrede tusinde år af menneskehedens historie foregik udviklingen så langsomt, at man næppe kunne registrere det. Generationerne afløste hinanden som årstider, og de ældre medlemmer af stammer og fællesskaber oplærte de yngre medlemmer i at genskabe livsformerne.

Man havde en cyklisk tidsopfattelse, hvor der kun sjældent skete noget afgørende nyt. Forandringshastigheden begyndte at accelerere først med agerbrugsrevolutionen, siden selvfølgelig med den industrielle revolution, der førte til en eksplosion af teknologiske opfindelser og videnskabelige gennembrud.

Menneskets historie har omtrent siden midten af 1700-tallet handlet om stadig accelererende udvikling og udvidelse af vores handlingsrum.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce