0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Eva Eistrup: Hvad gør man, hvis man ikke rigtig kan holde kernefamilielivet ud?

Kernefamilien er nærende og tryg og praktisk, men den stjæler os fra hinanden. Hvordan ser nye fællesskaber og familier ud for autonome, moderne mennesker, der ikke rigtig kan holde fællesskaber og familier ud, spørger Eva Eistrup. Svar modtages med kyshånd.

Jens Dresling
Arkivfoto: Jens Dresling

Klummeskribent Eva Eistrup

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Lige så længe jeg kan huske, har jeg bøvlet med balancen mellem et sugende behov for tryghed og et skrigende behov for frihed. Lur mig, om der ikke skulle være et par andre sjæle på denne overbefolkede klode, som også kender det evige ying og yang-agtige tovtrækkeri mellem autonomi og fællesskab.

Jeg ville ønske, at der var lige præcis så meget mere af en af delene, at jeg kunne udråbe en vinder. Hvis trygheds-Eva for eksempel vandt, ville jeg finde mig et fast arbejde, hvor jeg ikke behøvede realisere så meget som en flig af mig selv, snuppe en kop Honey Lavender Stress Relief og synke ned i den kernefamilie-kærlighed, som omgiver mig, og som jeg burde sætte mere pris på. Trygheds-Eva værdsætter nemlig ting, mens de er her – få, men solide fugle i hænder, ikke på tage og så videre.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce