0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Anders Haahr Rasmussen: Serena Williams er stadig et vigtigt ikon – og stadig en virkelig dårlig taber

Vi nærmer os årsdagen for skandalen ved US Open, hvor Serena Williams og et hav af hendes fans tog feminismen og antiracismen som gidsel i en sag, der mest af alt handlede om en dårlig taber og nogle indviklede regler, skriver Anders Haahr Rasmussen.

Emilee Chinn/Ritzau Scanpix
Foto: Emilee Chinn/Ritzau Scanpix

Serena Williams ses her i fjerde runde af årets US Open, hvor hun besejrede Petra Martic fra Kroatien, selv om hun undervejs fik en skade.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Sommeren går på hæld, og verdens største, mest velbesøgte tennisbegivenhed, US Open, er i fuld gang. Hvis du er som de fleste danskere, interesserer du dig ikke for tennis. Du har aldrig set en kamp til ende, forstår ikke pointsystemet, og alligevel husker du sidste års finale. Det gør du, fordi den bød på en af de mere skandaløse afslutninger på en højprofileret sportsbegivenhed i nyere tid. Verden over satte den gang i debatter om tidens varmeste emner: køn, race, sexisme og privilegier.

Og det er ikke slut endnu. Amerikansk fjernsyn har som optakt til årets turnering vist en dokumentar med titlen ’Serena vs. The Umpire’, og tidligere på sommeren bragte Harper’s Bazaar et længere essay skrevet af hovedpersonen, Serena Williams, selv, hvor hun reflekterer over skandalen.

Kort fortalt begyndte balladen i begyndelsen af andet sæt, da Williams, efter at være blevet udspillet af unge Naomi Osaka i første sæt, fik en advarsel, fordi dommeren havde set hendes træner gøre håndtegn til hende fra tilskuerpladserne. Coaching er ikke tilladt. Tv-billeder viste det tydeligt, træneren indrømmede det selv efterfølgende, så der behøvede ikke have været så meget ståhej omkring situationen, også fordi en enkelt advarsel ikke medfører nogen sanktion.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce