0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kultur--redaktøren: Drop flosklerne, Joy Mogensen. Du skal ikke »tale kulturen op«, du skal standse ned--skæringerne

Danmarks nye kulturminister kan ikke løse kulturinstitutionernes tiltagende økonomiske problemer med orwellsk newspeak. Derfor skal kulturchefer som Rane Willerslev og Kasper Holten ikke overtage ministerens floskel om at »tale kulturen op«. De skal tale om de konkrete konsekvenser af de årlige besparelser, der måske fortsætter på trods af valgløfter om det modsatte, skriver Mette Davidsen-Nielsen i ugens kulturkommentar.

Mads Frost/Mads Frost
Foto: Mads Frost/Mads Frost

Joy Mogensen på scenen under sidste uges kulturmøde på Mors.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Et af de få steder, det regnede sidste torsdag, var i Nykøbing Mors. Måske en hilsen fra Aksel Sandemose til det 7. kulturmøde i forfatterens fødeby. Himlen over Limfjordens vande var i hvert tilfælde ikke vasket ren, da gæsterne begyndte at ankomme til byen.

Vi tror nemlig, at vi er noget – os kindkyssende kulturtyper og kendisser, der i 48 timer indtager området omkring det nedlagte gasværk sammen med 30.000 kulturinteresserede borgere. Under mødet vokser Nykøbing Mors til firdobbelt størrelse. Unge og gamle, tilrejsende og lokale deltog i år i de 550 samtaler, koncerter, performances og debatter i telte og på scener ude og inde i sol og regn. Det voksende antal deltagere skyldes dog næppe Kulturmødet Mors’ nye treårige tema ’Culture Matters’. Det ikke et udfordrende eller kontroversielt udsagn for deltagerne.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce