Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ivan Boll
Foto: Ivan Boll

Ved et Pokémon træf samles spillere for at i fælles flok gå ud og fange nye sjælde Pokémons. Shoppingcentret Fisketorvet har afholdt flere træf, hvor tusindvis af spillere er kommet fra verden over for at deltage. Arkivfoto.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gotta Catch ’Em all: Europas største samlingssted for populært spil ligger i Danmark. Eller, det gjorde det

Shoppingcentret Fisketorvet i København har hidtil været det største Pokémon Go-samlingssted i hele Europa, men nu stopper centret samarbejdet med skaberne af den populære spil.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Da Pokémon Go udkom i 2016, indtog det hurtigt hele verden og skabte en hær af Pokémon-trænere. Drevet af mottoet ’Gotta Catch ’Em all’ så vi dem falde i havnen, vade ind i lygtepæle og snuble over hinanden ved nogle af de bedste Pokémon Go-samlingssteder.

En af dem var shopping centret Fisketorvet i København. Det var faktisk det største samlingssted i hele Europa, men det er nu en æra, der er slut.

Skaberne af Pokémon Go, Niantic, indgik i 2017 en sponsoraftale med ejendomsselskabet Unibail, Rodamco, Westfield, der blandt andet ejer Fisketorvet. Firmaet betalte for, at Niantic oprettede en række unikke Pokémon Go-samlingssteder, der tiltrak Pokémon trænere fra hele verden til det danske shopping center. Men aftalen er nu udløbet og Unibail, Rodamco, Westfield har valgt ikke at forlænge den.

»På Fisketorvet har vi været enormt glade for den aktivitet, Pokémon Go har skabt i centret, men vi ønsker samtidig at forny vores udbud, hvor vi kan skabe gode synergier mellem shopping og oplevelser, da vi ser det som fremtiden indenfor detail«, forklarer Fisketorvets manager, Casper Didriksen von der Ahé

Snøft. Hvad så nu?

Fisketorvet har flere gange afholdt Pokémon-arrangementer hvor op mod 3.000 spillere deltog i jagten efter de små finurlige væsner. Og flere af deltagerene er svært utilfredse med, at Fisketorvet ikke længere skal være et Pokémon-mekka.

Derfor har de nu valgt at lave en underskriftindsamling for at få Unibail, Rodamco, Westfield til at forny deres sponsoraftale med Niantec.

»Vi er mange, der har frekventeret Fisketorvet ofte med den ene årsag at dyrke glæden ved vores spil Pokémon Go. Med denne underskrift erklærer vi vores ærgrelse over, at vi i fremtiden ikke vil kunne få de oplevelser, som ellers har sat standarden for spillet for os via URW’s sponsorat«, står der under indsamlingen, der på nuværende tidspunkt har 113 underskrifter.

Fisketorvet offentliggjorde den triste Pokémon-nyhed på deres Facebook, og her er mange af kommentarerne negative. Flere mener at Fisketorvet kommer til at mærke det på bundlinjen, når de ikke længere får lige så mange besøg af Pokémon-trænere. Men selvom Casper Didriksen von der Ahé anerkender, at Pokémon-trænerne er bidraget med en positiv effekt til centrets økonomi, så forventer han ikke, at de kommer til at tabe penge på beslutningen.

»Vi kan se, at det har haft en positiv effekt på vores besøgstal, særligt på Community-dage, hvor mange Pokémon-trænere har besøgt Fisketorvet. Men vi forventer ikke at se et fald i vores omsætningen pga. de færre PokéStops og -Gyms«, siger Casper Didriksen von der Ahé, Fisketorvets manager.

Over 800 millioner gange

Laver man en simpel google søgning efter de bedste Pokémon Go steder i verden, bliver Fisketorvet nævnt i toppen af de fleste lister. Andre gode steder rundt om i verden er blandt andet Metropolian Museum of Art i New York, Big Ben i London og Colosseum i Rom.

Og selvom Fisketorvet ikke længere har sponsorede Pokémon-samlingssteder, så vil der stadig være ikke-sponsorede samlingssteder i centret.

Og hvis man skal på den helt store Pokémon-jagt, så findes der også andre steder i byen, der skulle være ret gode. Blandt andet Det Kongelige Biblioteks Have, Ørstedsparken og Assistens Kirkegård.

Pokémon Go havde over 15 millioner downloads i løbet af den først uge, hvor spillet var tilgængeligt. I dag har spillet over 800 millioner downloads verden over.

Det har på nuværende tidspunkt ikke været muligt at få en kommentar fra Unibail, Rodamco, Westfield.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden