0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Held og lykke med at forstå dette interview: Internationalt anerkendt dansk kunstner svinger sin penisknogle og fortæller, hvordan hun blev forvandlet til en spøgelsespartikel

Lea Porsager har tidligere takket nej til et interview. Nu stiller den 38-årige kunstner op og fortæller blandt andet om det øjeblik, hun blev forvandlet til en spøgelsespartikel, og hvorfor det kan være vigtigt at slippet egoet indimellem, ikke mindst når man arbejder i den internationale kunstverden. I hendes aktuelle udstilling på Museet for Samtidskunst i Roskilde inviteres publikum med ud i partikelhavet.

Sara Galbiati
Foto: Sara Galbiati

Lea Porsagers kunstneriske univers udfolder sig et særligt sted, hvor den klassiske eksakte videnskab kolliderer med spiritualitet og okkultisme. Her er hun iført et par af de 3D-briller med ekstra glas til det tredje øje, som publikum i den nyåbnede udstilling på Museum for Samtidskunst udstyres med.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Vi er nået halvvejs i vores samtale, da snakken falder på penisknoglen.

Forinden har vi talt om kvantefysik, de usynlige spøgelsespartikler, nu må samtalen lidt ned på jorden, tænker jeg, og for øvrigt har jeg set meget frem til at stille spørgsmålet:

»Der er også noget med en knogle fra en hvalrospenis?«

Lea Porsager peger på et foldet tæppe på et bord midt i rummet, hvorpå et cirka halvt meter langt benstykke hviler, som var det kronregalierne. Hun rejser sig og løfter det med hen til bordet med kiks og kaffekopper og forklarer.

»Jeg havde en snak med en kundalini-guru om, hvor i kroppen meditationer hober sig op, og han fortalte, at meditationer sætter sig helt inde i knoglemarven. Tibetanske munke får derfor deres lårbensknogle skåret ud, når de dør, og så bliver den lavet om til en fløjte. Hvis en person er besat af spøgelser, kan vedkommende få uddrevet dem ved hjælp af den stærke spiritualitet, der er i knoglen«.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts