Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Bonhams
Foto: Bonhams

Nina Chanel Abney er en relativt ny kunstner, der ofte udforsker race, køn, popkultur, homofobi og politik i sit arbejde. Det gør hun også her i 'Untitled (FUCKT*E*OP)'.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Anerkendt rapper vil inspirere verden med sin kunstsamling

Den tidligere rapper i A Tribe Called Quest udstiller sin private kunstsamling med sjældne værker i New York.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kunst. Han er ofte blevet omtalt som den abstrakte del af rapgruppen A Tribe Called Quest. Q-Tip med det borgerlige navn Kamaal Ibn John Fareed er ikke kun glad for abstrakt musik og rap, men også for abstrakt billedkunst.

Og skulle man være i New York fra 20. september, kan man selv se det, når han for første gang udstiller hele sine private kunstsamling i auktionshuset Bonhams på Madison Avenue, Manhattan.

Rapperen har gennem en årrække opkøbt kunst af flere fremtrædende kontemporære kunstnere som Richard Prince, Harmony Korine, Nina Chanel Abney og hans hiphopkollega Fab 5 Freddy.

Er man kender, vil man bide mærke i Abneys akrylmaleri ’Untitled (FUCKT*E*OP)’ fra 2014 og Princes ’Hightimes’ fra 2018.

Det var i øvrigt et andet af Princes værker, der blev brugt som cover til A Tribe Called Quests album ’We Got It from Here … Thank You 4 Your Service’.

Selv skriver Q-Tip, at det er et »privilegium at få mulighed for at vise og anerkende nogle af de mest talentfulde kunstnere, som har inspireret mig personligt og professionelt«.

Han håber, at andre kan blive lige så inspireret. Udstillingen løber frem til 4. oktober.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden