0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Eva Eistrup efter Katherine Diez-sagen: At en enkelt (smuk) kvinde kan afstedkomme så meget raseri, viser, at vi har meget at lære 

Den angst, der dunker som en løbsk grundpuls i kommentarerne og modsvarene, er en angst for, at kvinder holder op med at være kærlige, yde omsorg og gå på kompromis, skriver Eva Eistrup i denne klumme. Der er meget at lære af sagen om Katherine Diez’ omdiskuterede mandeklumme.

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Eva Eistrup.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

»Hvis du er kvinde og nogen kalder dig ’opmærksomhedskrævende’, så ved du med sikkerhed, at du har fat i noget«.

Det har en sej engelsk forfatter og feminist ved navn Laurie Penny skrevet, og det er sandt på en irriterende aktuel måde.

Den konkrete opmærksomhedskrævende kvinde lige nu er Katherine Diez, anmelder og klummist ved Berlingske, som i en nu allerede månedgammel klumme fortæller om sin præference for kloge mænd. Den med, at hun ikke vil »spise boeuf bourguignon« med en mand, før hun har set hans bogreol.

Klummen har en ironisk tone og er provokatorisk spidsformuleret, som Berlingskes debatstof har det med at være. Men essensen er, at Katherine Diez ønsker en partner, der ligesom hun selv er klog og belæst. En »ligemand«. How dare she?

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts