0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Publikum gik rundt med huer og handsker, da Fuzzy spillede underjordisk blues

Den 80-årige komponist og multimusiker Jens ’Fuzzy’ Wilhelm Pedersen fik et sjældent symfonisk værk uropført på Frederiksberg, 10 meter under jorden.

Klaus Gottfredsen/Ritzau Scanpix
Foto: Klaus Gottfredsen/Ritzau Scanpix

Komponisten og musikeren Jens 'Fuzzy' Wilhelm Pedersen.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Alle kender Fuzzy. I hvert fald hvis de er over 40. Men selv om mange kan huske den venlige mand med skæg og hestehale fortælle om lyd og musik i fjernsynet, som det hed dengang, eller har oplevet hans lydsider i utallige film-, tv- og teaterproduktioner, er det nok de færreste, som kender hans kompositionsmusik.

For godt nok blev Fuzzy uddannet til komponist på konservatoriet sammen med Per Nørgård i 1960’erne under det borgerlige navn Jens Vilhelm Pedersen og har været en central del af det danske komponistmiljø siden. Men han har altid gerne villet samarbejde med andre kunstnere og har næsten altid skrevet musik som en del af noget andet. Han har turneret rundt med gale nordiske kolleger, været barmusiker, lavet tegnefilmsmusik, lært børn om klang og elektronik i ’Fuzzys værksted’ på DR eller komponeret lydsider til visuel kunst – mere, end han har skrevet lærde strygekvartetter til halvtomme sale eller skuffen.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter