0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Andreas Splett/Ritzau Scanpix
Foto: Andreas Splett/Ritzau Scanpix

Da angrebet i Halle er ved at nå sin ende, træder gerningsmanden ud af sin bil, griber sit gevær og skyder hæmningsløst ned af en stor gade i byen. Kort forinden har han skudt vildt om sig på en Döner-restaurant. Manden på billedet er senere blevet anholdt og er hovedmistænkt i sagen.

Vred, hvid og racist: Formodet gerningsmand bag synagogedrab tog populær streamingplatform i brug

Onsdag blev en synagoge i den tyske by Halle udsat for et angreb. Den formodede gerningsmand er vred, hvid og havde racistiske motiver. Angrebet blev livestreamet på populær videotjeneste, og det har igen sat internetplatforme til debat.

FOR ABONNENTER

For de fleste er det en helt almindelig onsdag i den østtyske by Halle, som er nogenlunde på størrelse med Aarhus. Efterårsbrune træer drysser blade ned på de brostensbelagte gader, og omkring 70 medlemmer af byens jødiske menighed er samlet i Paulus-kvarterets synagoge.

Det er yom kippur – forsoningsdagen – og den måske allerhelligste af de jødiske højtider. Men nogen fredelig ceremoni bliver det ikke.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu