0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Værsgo at tage plads: Dansk OL-pavillon bliver bygget af stole i affaldsplast

Fremstød under OL i Tokyo 2020 skal sælge dansk erhvervsliv på grønne værdier med en pavillon, der bagefter skal være rar at sidde i stumperne af.

Når Danmark til OL i Tokyo næste sommer igen stiller op med en officiel pavillon til promovering af dansk erhvervsliv, vil den tage sig således ud.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Gennem årtier har OL trukket et spor af tomme hoteller, stadioner, skihopbakker og andre sportsanlæg efter sig tværs over kontinenterne. Vældige strukturer, som i dag ligger overgroede og ubenyttede hen efter blot 9 ugers tv-transmitteret sport som monumenter over et flamboyant spild af ressourcer.

Men når Danmark til OL i Tokyo næste sommer igen stiller op med en officiel pavillon til promovering af dansk erhvervsliv, skal den vise en markant anden vej. Det mener Erhvervsministeriet, som sammen med Visit Denmark står i spidsen for fremstødet i samarbejde med Industriens Fond og Realdania.

Pavillonen er tegnet af arkitekterne hos Lendager Group og vil blandt andet blive bygget af klodser af genbrugsplast fra verdenshavene og industriproduktion. Taget beklædes med udtjente kulfibersejl fra de danske Team Danmark-sejleres både.

»Når de tidligere OL-byer har fejlet, er det jo, fordi de ikke er blevet tænkt til at kunne anvendes til andre byformål, eller at materialerne har kunnet genbruges til andre ting. Målet med denne pavillon er, at alt bliver genbrugt«, siger tegnestuens stifter, Anders Lendager.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter