0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Wolfgang Kluge/das Bundesarchiv
Foto: Wolfgang Kluge/das Bundesarchiv

Ines Geipel (yderst til højre) var i 1984 med sit klubhold SC Motor Jena med til at at sætte verdensrekord i 4x100 meter stafet for kvinder. Siden har hun insisteret på at få fjernet sit navn fra rekorden på grund af det omfattende dopingprogram, som hun og andre DDR-atleter var underlagt.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Det her er stadig svært for mig at tale om«: Hun blev straffet med en fejloperation, så hun ikke kunne dyrke sport

Den tidligere topatlet, forfatteren Ines Geipel, afdækker sin DDR-families fortielser og hemmeligheder i personlig bog, der samtidig forklarer, hvad der er gået galt siden den tyske genforening.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Begge hendes bedstefædre kæmpede for Hitler i SS på Østfronten. Hendes far var såkaldt terroragent for det hemmelige politi i DDR, Stasi. Selv blev hun udtaget til OL som statsdopet atlet for det kommunistiske styre. Og da hun forsøgte at hoppe af, fejlopererede lægerne med vilje hendes mave, så hun ikke længere kunne dyrke sport.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden