0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ny forskning: Mænd falder for kvinder, der holder vægten på det ene ben

Et studie med deltagelse af 68 personer konkluderer det, som vi måske allerede burde have vidst. I kunsten hedder positionen kontrapost.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Kunstnere har helt intuitivt forstået, at kontrapost-positionen er attraktiv, mener forskerne.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Og nu til ortopædisk erotiknyt: Er du heteroseksuel kvinde, og har du behov for at højne din erotiske kapital hos det modsatte køn, kan du ved en meget lille bevægelse i korpus nå nærmere dit mål.

Ifølge et studie foretaget på University of British Columbia virker kvinder, der står i en position med vægten på det ene ben og overkroppen let drejet, mere tiltrækkende på mænd, skriver The Guardian.

Positionen hedder kontrapost og kommer af italiensk contrapposto.

Kontrapostfremstillinger i kunsten har været kendt siden antikken, og her skulle forbilledet være ’Spydbæreren’ af den græske billedhugger Polyklet fra 450 f.Kr..

»Vi tror, at kunstnere helt intuitivt har forstået, at denne position er mere attraktiv, og har overført den til deres kunstneriske arbejde«, siger psykolog dr. Farid Pazhoohi, der har ledet studiet.

Forskerne er nået frem til resultatet ved at skabe 3D-avatarer af kvinder, som blev forevist 68 forsøgspersoner af begge køn. Idet forsøgspersonerne betragtede de forskellige positioner, blev deres øjenbevægelser registreret. Både mænd og kvinder fandt kvindekroppe med vægt på det ene ben mere attraktive, selv om det var tilfældet for flest mænd.

Hviler man på det ene ben, opstår et system af bevægelser i under- og overkrop, så hofternes timeglasfigur i højere grad fremhæves, lyder forklaringen. Netop den kropstype har været associeret med høj fertilitet og sundhed hos kvinder, lyder det fra forskerne.

Men som man naturligvis må indvende, er der tale om et lille studie, og man får blandt andet ikke svar på, hvorfor vi ser så mange mænd i kontrapost-position (tænk bare på Michelangelos ’David’).

Studiet er publiceret i Archives of Sexual Behavior.

Jörg Bittner Unna/wikimedia Commons
Foto: Jörg Bittner Unna/wikimedia Commons

Ifølge nyt studie synes mænd, at kvinder, der forskyder vægten til det ene ben, er mere attraktive. Det er sådan, Michelangelo skabte sin 'David'. Spørgsmålet er, om det også kan være med til at forklare Davids tiltrækning på sit publikum.


Læs mere:

Annonce

Læs mere

Læs mere