0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Kunstnere har helt intuitivt forstået, at kontrapost-positionen er attraktiv, mener forskerne.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny forskning: Mænd falder for kvinder, der holder vægten på det ene ben

Et studie med deltagelse af 68 personer konkluderer det, som vi måske allerede burde have vidst. I kunsten hedder positionen kontrapost.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Og nu til ortopædisk erotiknyt: Er du heteroseksuel kvinde, og har du behov for at højne din erotiske kapital hos det modsatte køn, kan du ved en meget lille bevægelse i korpus nå nærmere dit mål.

Ifølge et studie foretaget på University of British Columbia virker kvinder, der står i en position med vægten på det ene ben og overkroppen let drejet, mere tiltrækkende på mænd, skriver The Guardian.

Positionen hedder kontrapost og kommer af italiensk contrapposto.

Kontrapostfremstillinger i kunsten har været kendt siden antikken, og her skulle forbilledet være ’Spydbæreren’ af den græske billedhugger Polyklet fra 450 f.Kr..

»Vi tror, at kunstnere helt intuitivt har forstået, at denne position er mere attraktiv, og har overført den til deres kunstneriske arbejde«, siger psykolog dr. Farid Pazhoohi, der har ledet studiet.

Forskerne er nået frem til resultatet ved at skabe 3D-avatarer af kvinder, som blev forevist 68 forsøgspersoner af begge køn. Idet forsøgspersonerne betragtede de forskellige positioner, blev deres øjenbevægelser registreret. Både mænd og kvinder fandt kvindekroppe med vægt på det ene ben mere attraktive, selv om det var tilfældet for flest mænd.

Hviler man på det ene ben, opstår et system af bevægelser i under- og overkrop, så hofternes timeglasfigur i højere grad fremhæves, lyder forklaringen. Netop den kropstype har været associeret med høj fertilitet og sundhed hos kvinder, lyder det fra forskerne.

Men som man naturligvis må indvende, er der tale om et lille studie, og man får blandt andet ikke svar på, hvorfor vi ser så mange mænd i kontrapost-position (tænk bare på Michelangelos ’David’).

Studiet er publiceret i Archives of Sexual Behavior.

Jörg Bittner Unna/wikimedia Commons
Foto: Jörg Bittner Unna/wikimedia Commons

Ifølge nyt studie synes mænd, at kvinder, der forskyder vægten til det ene ben, er mere attraktive. Det er sådan, Michelangelo skabte sin 'David'. Spørgsmålet er, om det også kan være med til at forklare Davids tiltrækning på sit publikum.


Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

  USA står over for et historisk vigtigt valg midt i coronakrisen. Og mens den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, overhaler Trump i alle målinger, påstår præsidenten, at valgsystemet er korrupt, og at brevstemmer vil føre til massivt valgfusk. Trump sår tvivl om demokratiet, mens demonstranter tørner sammen i de amerikanske gader, så de mest bekymrede begynder at tale om borgerkrig.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.