0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nørdens vej til succes: Sådan blev den umodne, danske skoleknægt til verdens bedste computerspilstræner

Historien om Danny ’zonic’ Sørensen er en klassisk coming of age-historie, der løber om kap med professionaliseringen af en hobby. Bogen er et sjældent indblik i en industri, som de færreste helt forstår.

Astralis
Foto: Astralis

Astralis har som det første CS:GO hold nogensinde vundet fire major-turneringer. Alle under ledelse af Danny 'zonic' Sørensen, der også er kåret som verdens bedste træner.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I de seneste år har jeg bladret i en del af de udgivelser, de danske forlag har sendt ud om computerspil. Mange af dem har virket som desperate forsøg på at få fat i et yngre publikum, der finder deres informationer på YouTube i stedet for på biblioteket.

Sådan en søgt bog er ’Hjernen bag Astralis’ på ingen måde.

Bogen med den lange undertitel ’Den utrolige historie om e-sportens rejse fra sumpede kældre til udsolgte arenaer’ er et seriøst portræt af verdens bedste CS:GO-træner, den danske Danny ’zonic’ Sørensen. Og den er også et indblik i en virkelighed, hvor det at spille computerspil er blevet noget, man kan tjene millioner af kroner på. På den måde er bogen en biografi over en international sportsstjerne på niveau med ’Open’ af tennislegenden Andre Agassi, ’The Mamba Mentality’ af basketstjernen Kobe Bryant eller ’Jeg er Zlatan Ibrahimovic’ af fodboldsuccessen Zlatan Ibrahimovic.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter