Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Hartmann Schmidt
Foto: Jens Hartmann Schmidt

Den STORE nedtælling: Her er de 50 vigtigste sange i 10'erne

2010’erne blev popmusikkens årti. Og hiphoppens! Og k-poppens! Det var euforisk, politisk og sjovt. Politikens musikanmeldere Pernille Jensen og Simon Lund lukker 10’erne ned med en liste over de 50 vigtigste sange fra årtiet.

FOR ABONNENTER

50Lukas Graham: 7 Years (2015). Der var tre internationale stjerneskud fra Danmark i det her årti. Arbejdsmændene i Volbeat fyldte arenaer verden over med deres boogie-metal, Mø indtog natklubberne med sin karatesparks-pop på Diplos ’Lean On’, og Lukas Graham blev Christianias første verdensstjerne med ’7 Years’.

Der var også andre og mindre hits fra Lukas Graham, men det var den barndomsnostalgiske soulpop-ballade, der næææsten gik til tops på den amerikanske Hot 100 og gjorde dem til verdensstjerner. Ikke mindst takket være Spotify, der i 2015 stadig var langt mere udbredt i Skandinavien end i resten af verden, og med streamingtjenesten som katapult røg ’7 Years’ derfor ind på de globale lister og amerikanernes radar.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden