0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Eva Eistrup: »Aldringsskammen findes, og vi ved det. Bare se på stakkels Frederik Fetterlein i de der busreklamer

Jeg orker ikke både at miste min ungdoms skønhed dag for dag og indse, at jeg er et menneske, der ikke er i stand til at hæve mig over det og være bedre, skriver Eva Eistrup i denne klumme.

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hvis man er et forfængeligt menneske, består en stor del af den forfængelighed i ikke at lade andre mennesker vide, hvor forfængelig man er. ​​​​​​

Ja, ha ha, jeg kan da godt se jer, dybe ansigtsfurer fra nowhere, som giver mig resting bitch face, hvis ikke jeg som en anden Ole Henriksen spænder kronisk muntert op i ansigtsmuskulaturen. Også velkommen til blålige øjenrande.

Men før I slår jer permanent ned, skal I bare lige vide, at I ingenting betyder i min overordnede selvfortælling. Af den simple grund, at jeg simpelthen ikke orker både at miste min ungdoms skønhed dag for dag og indse, at jeg er et menneske, der ikke er i stand til at hæve mig over det. Ikke evner at være større og dybere og bedre.

Hej, jeg hedder Eva, og jeg er en selvdømmer. Jeg objektiviserer mig selv med alle skønhedsidealernes kraft og magt, selv om min dybeste længsel (næstefter at være den flotteste i hele verden for evigt selvfølgelig) er ikke at være til bedømmelse. Jeg vil være fri og ikke bare fri fra aldershadet i mig og omkring mig, men sådan helt fri, som dem, der slet ikke overvejer, om de godt må have lov til at blive gamle. ​

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter