0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kulturredaktøren: Kom nu i gang, minister. Jeg bliver tudetræt af den ørkesløse diskussion om public service

Kulturminister Joy Mogensen vil diskutere, hvad public service egentlig er, før hun tager hul på forhandlingerne om den medieaftale, der kan standse næste store sparerunde i DR i tide. Det er en afledningsmanøvre. Kom nu i gang med at sikre fri og lige adgang til fælles historier, skriver Mette Davidsen-Nielsen i ugens kulturkommentar.

Stine Bidstrup
Arkivfoto: Stine Bidstrup

»Man kunne også starte med at diskutere, hvad public service egentlig er«, sagde Joy Mogensen i et interview i Jyllands-Posten sidste weekend.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Øverst på listen over spørgsmål, man kan stille, hvis man vil træde vande og forhale mediepolitiske beslutninger, står: »Man kunne også starte med at diskutere, hvad public service egentlig er«.​​​​​​​

Det sagde kulturminister Joy Mogensen (S) i et interview i Jyllands-Posten sidste weekend som svar på det pres, støttepartierne lægger på hende for at komme i gang med forhandlinger om en ny medieaftale. Det kan nemlig ikke vente særlig længe, hvis man vil begrænse skadevirkningerne af den forrige regerings massive besparelser på DR. Støttepartierne er klar, men hvad vil regeringen? Få tiden til at gå med salonsnak, lader det til.

Man kan altid diskutere public service. Men man kunne også lade være. Hvad der kan og bør kaldes public service, er blevet endevendt et utal af gange, uden at det har kastet skyggen af afklaring – for slet ikke at tale om konsensus – af sig. Personligt bliver jeg tudetræt og indstiller blikket på uendelig, når spørgsmålet om public service-begrebet igen bliver rejst.

At jeg er trættere af spørgsmålet, end Joy Mogensen lader til at være, hænger nok sammen med, at jeg har brugt en del år af mit liv på at plutre i public service-gryden. Først i de 12 år, jeg arbejdede for Statsradiofonien og brugte det meste af tiden på DR 2, hvor vi fik til opgave at løfte den smalle del af public service-opgaven på en ny måde. Senere sad jeg til mange, lange møder i det sagkyndige udvalg (det såkaldte Public Service Udvalg), der skulle udarbejde et kvalificeret grundlag, så beslutningstagerne kunne træffe velunderbyggede valg om public service-mediernes rolle i et fragmenteret mediebillede med øget international konkurrence.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter