0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Tre kunstnere fortæller: Da sagens alvor gik op for mig, tænkte jeg fuuuck, jeg må have flere skills

Operasangeren Andrea Pellegrini, hvis koncerter er aflyst indtil september på grund af smittefare, tog et onlinekursus i aktieinvesteringer, og sådan har kunstnerne forskellige måder at prøve at holde krisen fra døren på.

FOR ABONNENTER

Ingen slipper uberørt gennem coronatiden. Alle har oplevet det der lille, eller store, vrid i virkelighedsopfattelsen, den der umiskendelige coronatwist.

Der har været talt meget om kunstnerne i den seneste måned. Hvordan skal det gå dem? Ét er, at de koncerter og forestillinger, vi havde købt billet til, er aflyst på grund af smitterisiko både blandt publikum og kunstnere, noget andet er, at aflysningerne har store konsekvenser for de kunstnere, hvis job kvittes med et pennestrøg. For klassiske sangere er påsken ligesom julen en højtid, også rent indtjeningsmæssigt, med jobs i messer og passioner.

For operasangeren Andrea Pellegrini er vi nu fem uger inde i en lang tørkeperiode, der i hvert fald kommer til at strække sig over et halvt år, indtil 1. september. Et halvt år uden indkomst.

Fra 1. maj skulle Pellegrini have sunget et af partierne i ’A Handmaid’s Tale’ på Operaen i København, et teater hun ikke har stået på i ni år og havde glædet sig til at genbesøge. Operaen over Margaret Atwoods dystopiske roman er selvfølgelig forlængst aflyst, det er alt i Kgl. Teater-regi resten af sæsonen og sommeren med.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden