0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

5 hjerter: Den her udstilling er altså virkelig sjov

’En skat til Danmark’ er et levende fotoalbum med fælles arvegods fra populærkulturens massegrav. Udstillingen, som åbner i morgen på Nationalmuseet, handler først og fremmest om nostalgi, og den følelse hjælpes på vej af alt fra bankoplader og menukort til dildoer og et samtalekøkken.

FOR ABONNENTER

Charles Rasmussen fra Randers var i 1983 på ferie i Monte Carlo, og han blev så betaget af den lokale udgave af hotdoggen, som var lodret med pølsen stukket ned i brødet, at han besluttede sig for at slå et slag for den type fastfood i Danmark.

Først hed fænomenet en ’Monte Frank’, men det var som den franske hotdog, at den brugervenlige pølsekonstruktion blev et hit herhjemme. En vigtig del af udbredelsen handlede om at opfinde et aggregat, som ville gøre det nemt at lave det aflange hul i det baguetteagtige brød, som pølsen stikkes ind i. Det endte med et jernspyd, som Charles Rasmussen fik produceret lokalt og siden solgte til jyske pølsemænd.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement