0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Vågn op. JFK21 - Jorden Frihed Kundskab protesterede 29. august foran Christiansborg mod, at WHO og Verdensbanken ifølge partiets opfattelse i september slap en meget dødelig virus fri. Der er ifølge en forsker vækst i antallet af folk, der dyrker konspirationsteorier.

De går på gaden i protest mod den »dybe stat«, og de har aldrig før fyldt så meget i Danmark

Konspirationsteorier fylder mere i Danmark end nogensinde før – med demonstrationer på gaden og protester på sociale medier, hvor tankerne om hemmelige sammensværgelser om »tvangsvaccinering« og »handel med børn« dyrkes. Coronakrisen udvikling kommer i høj grad til at bestemme teoriernes fremtidige spillerum, mener dansk forsker.

FOR ABONNENTER

Lørdag 29. august demonstrerede op mod 1.000 mennesker foran Christiansborg. Det var der som sådan intet usædvanligt ved. Usædvanligt var derimod demonstranternes budskab. De fremmødte var forsynet med bannere og skilte og protesterede højlydt mod 5G-stråling, »den dybe stat«, mundbind og vacciner.

Ifølge begivenhedens beskrivelse på Facebook demonstrerede man mod »maskekrav, tvangsvaccinering og handel med børn«, ligesom man ville gøre opmærksom på, at WHO og Verdensbanken i september gennemførte et »planlagt udslip af en meget dødelig virus«.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden