0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Gorm Valentin
Foto: Gorm Valentin

Trommeslageren Claus Bøje, pianisten Jan Kaspersen og bassisten Peter Friis Nielsen udgør en erfaren og skrap trio, der udforsker rytmer og akkorder med både metodisk strenghed og et glimt i øjet.

5 hjerter: Endelig foreligger sagnomspunden koncert i København fra 1996 på plade

Tre trioplader viser på hver sin facon, at tre bestemt ikke er en for meget endsige en eller to for lidt. Triospillet er en af jazzens mest forunderlige størrelser og heldigvis ikke på nogen måde udforsket til bunds.

FOR ABONNENTER

Den italienske pianist Enrico Pieranunzi hører til blandt de absolut betydeligste nulevende af slagsen. Og heldigvis er han ikke karrig med koncerter her i landet, ofte i selskab med trommeslageren Morten Lund og bassisten Thomas Fonnesbæk.

Men for små 25 år siden besøgte den romerske virtuos Danmark i selskab med trommeslageren Paul Motian og bassisten Marc Johnson, begge med erfaringer fra Bill Evans’ legendariske trioer, dog ikke samtidig. Og de gav en sagnomspunden koncert i det nu hedengangne Copenhagen Jazzhouse.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts