Drømme og løgne i filmverdenen

God romandebut af Arn Lou, der som sin hovedperson færdes i det danske filmmiljø.

Bøger

Efter et årti med masser af vind i sejlene er det ikke så uforklarligt, at den danske filmverden er ved at gå i selvsving i form af selvtematiserende, narcissistiske film om, ja – den danske filmverden.

Det er Thomas Villum Jensens nye film ’Sprængfarlig bombe’ det hidtil bedste og værste eksempel på.

Umiddelbart kunne man tro, at romandebuten ’Hvad holder sammen på en sten’ er endnu en pind til denne kiste. Den er skrevet af den 45-årige Arn Lou, der som instruktørassistent holder til i udkanten af dette filmmiljø, ligesom romanens unge hovedperson Christian Klerke gør.

Langt fra Las Vegas

Christian går rundt med store uforløste instruktørdrømme og med masser af mindreværdskomplekser, både over for kunstnerspirerne på Filmskolen og Kloge-Ågerne på filmvidenskab.

Med kvinderne går det heller ikke let, hverken med at få fat på dem eller med at holde på dem, for Christian er lyst- og, viser det sig, nødløgner, der hurtigt opbruger andres tålmodighed.

Hvad usandhederne imidlertid dækker over, er en opvækst med massivt omsorgssvigt og en vanekriminel storebror, der sidder i fængsel og er gået ned på de selv samme vilkår, som Christian i løbet af romanen fatter mod til at konfrontere.

Det er ved spørgsmålet om, hvad man stiller op med denne ubærlighed, at bogen ender, og det er meget langt fra både Las Vegas og Hollywood og den aktuelle navlebeskuelsesbølge i dansk film.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden