Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

hængt dukke. For at gøre årets  krimimesse mere rå og uhyggelig er denne hængte dukke installeret i en af fængselscellerne. Men i går overvejede arrangørerne alligevel at fjerne dukken for ikke at skræmme de tusinder af besøgende. Foto: Ditte Valente

hængt dukke. For at gøre årets krimimesse mere rå og uhyggelig er denne hængte dukke installeret i en af fængselscellerne. Men i går overvejede arrangørerne alligevel at fjerne dukken for ikke at skræmme de tusinder af besøgende. Foto: Ditte Valente

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Krimimesse løbes over ende af publikum

Krimimesse er ved at blive kvalt i sin egen dundersucces.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når det gamle statsfængsel i Horsens lørdag klokken 10 åbner portene for årets krimimesse, risikerer den blodige bogfestival at blive løbet over ende af publikum og sin egen succes.

De seneste fem år har Danmarks eneste krimimesse fået tidoblet sit besøgstal.

Fra forsigtige 450 gæster i 2006 til myldrende 4.300 sidste år, og i år - hvor bl.a. Føtex har reklameret massivt for krimimessen - bliver arrangementet så stort, at også en nærliggende idrætshal må tages i brug.

Ellers er der ikke plads til samtlige danske og internationale forfattere, forlag og tusindvis af krimielskende gæster.

Selve krimimessens dna er på spil

Det er stedet, der lokker Men nu risikerer krimimessen at kløjes i sin egen succes, mener blandt andre Christian Have, direktør for kommunikationsfirmaet Have PR, der er specialiseret i kunst, kultur og underholdning:

»Selve krimimessens dna er på spil. Alle, der har vokseværk, ikke bare bogmesser, skal huske at bevare deres genetiske kode. Den danske krimimesse er ret enestående, fordi den ligger i et gammelt fængsel. Det er et unique selling point, og derfor kan det være et problem, at man nu rykker dele af arrangementet ud i en tilfældig sportshal«, siger han.

ANMELDELSE

»Selvfølgelig er det rigtig godt, når folk strømmer til en kulturbegivenhed. Men for det brede publikum er det ikke så meget de enkelte forfattere, der lokker, som det er selve stedet, hvor det foregår«.

»Og tanken om at tilbringe en lørdag i en sportshal i Horsens virker umiddelbart ret kedelig«, siger Christian Have.

Arrangører vil ikke være for store
Også krimimessens egne arrangører er ved at være betænkelige ved succesen: »Vi er jo glade for at være blevet så populære, men vi skal passe på, at vi ikke bliver vældig meget større«, siger hovedarrangør Vibeke Johansen.

Hun er bibliotekaren, som for 10 år siden fik ideen til en krimimesse i Horsens.

Vores succes må helst ikke ødelægge den intimitet, som har været karakteristisk for krimimessen

»Vores succes må helst ikke ødelægge den intimitet, som har været karakteristisk for krimimessen, og som forfatterne holder så meget af«, fastslår hun.

Læserkontakt må ikke forsvinde

Og det er vigtigt, at arrangørerne fortsat husker på, at krimimessen ikke må vokse sig alt for stor, mener Sara Blædel, en af Danmarks mest populære og bedst sælgende krimiforfattere.

ANMELDELSE »Krimimessen i Horsens er noget helt, helt særligt, både fordi vi krimiforfattere har det, som om vi er på lejrskole, men især fordi kontakten mellem læserne og forfatterne er meget tættere på messen i Horsens end på for eksempel BogForum i København«.

»Den nærhed må helst ikke forsvinde«, siger Sara Blædel.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden