e-bog. Prisen er blevet fastsat for et bibliotekslån af digitale bøger.
Foto: TOBIAS SELNÆS MARKUSSEN (arkiv)/POLFOTO

e-bog. Prisen er blevet fastsat for et bibliotekslån af digitale bøger.

Bøger

Udlån af e-bøger: 18,50 kr. per gang

Bibliotekerne og landets største forlag er blevet enige om e-bogs-pris.

Bøger

Landets to største forlagskoncerner, Lindhardt og Ringhof og Gyldendal, er blevet enige med folkebibliotekerne om, hvad det skal koste at udlåne e-bøger.

Aftalen lyder på, at udlån af bøger, som er under et år gamle, koster bibliotekerne 18,50 kr. per klik/udlån. Jo flere udlån, jo billigere bliver det for biblioteket.

Den dyreste takst gælder op til de første 70.000 udlån, og herefter falder prisen gradvis. Når udlånet over 145.000, er prisen 16,50 kr. For ældre titler er startprisen 15 kr., og her falder prisen til 13 kr. ved mange udlån. Udlånene er som udgangspunkt 30 dage.

Den nuværende aftale træder i kraft fra 1. november og vil løbe et år frem. Forfatterne har ikke taget del i af forhandlingerne, men er tilfredse med resultatet.

Lotte Garbers, formand for Dansk Forfatterforening, mener imidlertid, det nu haster med at få løst problemet med, hvordan man afregner biblioteksafgiften for de forfattere, som stiller e-bøger til rådighed for bibliotekerne. I dag får forfatterne ingen afgift af e-bogs-udlån.

Afgiften beregnes udelukkende i forhold til antallet af traditionelle bøger. Papirbøgerne anskaffes af bibliotekerne og kan i princippet udlånes et uendeligt antal gange. Forfatterne får afgift efter antallet af bøger, der står på bibliotekerne. Ikke i forhold til udlån.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce