Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Luca Bruno/AP (arkiv)
Foto: Luca Bruno/AP (arkiv)

bestseller. Zlatan Ibrahimovich har succes på fodboldbanen, og nu er han også blevet en succes på biblioteket.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Zlatan får unge svenskere til at valfarte til bibliotekerne

Fodboldspillerens selvbiografi sætter e-bogsrekord på kommunebiblioteket.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den svenske fodboldspiller Zlatan Ibrahimovic’ selvbiografi ’Jag är Zlatan Ibrahimovic’ får unge svenskere til at valfarte til bibliotekerne - og det er især e-bogsudgaver af biografien, der er populære hos den svenske ungdom.

LÆS ANMELDELSE

I Malmø, hvor Ibrahimovic er vokset op, har kommunebiblioteket allerede udlånt e-bogsudgaven 705 gange, hvilket placerer Zlatan-bogen som byens mest udlånte e-bog nogensinde.

»Mange, som aldrig har haft lånerkort, skaffer sig det nu. Det betyder, at udlånet af andre bøger også stiger«, siger Per Mattson fra Malmø Kommunebibliotek.

E-bøger er gratis at låne i Sverige for biblioteksbrugerne, men for landets biblioteker koster det en afgift på 20 svenske kroner pr. e-bog. Malmø Kommunebibliotek har dog ingen planer om at droppe udlånet af e-bøger, som andre svenske biblioteker har set sig nødsaget til.

»Det ville være forkert at holde op med noget, bare fordi det bliver for populært. Vil brugerne have e-bøger, skal de få det. Ellers ville det svare til at anlægge cykelstier og så sige, at man ikke må cykle på dem, hvis de bliver for populære«, siger Per Mattson til DN.se.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden