Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Tre tapre forfattere afdækker ondskab i vandkanten

Mord rimer på fjord i 'Ordenen'.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forlaget sendte tre af sine forfattere på fjordhotel i Østjylland. Hver især boede de der i 14 dage for at fornemme stedets ondskab, gamle dages hierarki og skæbnens boomerang. Det er uhyggeligt, og derfor skal lokaliteten heller ikke røbes her. For før der kom pøl i kælderen, var det et sted for tuberkulosebørn og sindssyge. Alt sammen styret af ’Ordenen’.

David Meinke, Caroline Ørsum og Ina Bruhn har prøvet det før. Sammen skrev de seksbindsserien ’Genstart’, der er en dunkel krønike om natteliv og ulovligheder. Nu tager de hver et kapitel – 1915, 1952 og 2011 – og man må selv gætte sig til forfatterens identitet. Det er helt cool.

De to nedslag i fortiden lægger bunden til det endelige opgør med disse selvbevidste læge- og logebrødre, hvoraf de fleste selv fører kniven. Det er en højst besynderligt gruppe, der med hjælp fra genfærd og en overlevende ulv endelig går ind til opgøret med disse overmennesker. Her og nu. Hvis man ikke er bange for ånden i glasset eller det hvide snit, er projekt ’Ordenen’ grueligt guf. Det er en sammenhængende, velkomponeret gyser. Den emmer af frygt og tidskolorit. 1915-kapitlet er nok bedst, fordi det fortæller urhistorien om svig og svigt på Fjordsanatoriet. Senere sker der ting og sager på Fjordhospitalet, hvor Inger er indlagt mod sin vilje. Så er vi fremme ved Fjordhotellet, hvor kredsens absolut sorteste får dukker op. Et andet sort får – nemlig Struensee – spiller også en rolle i historien.

Hvad mon trioen finder på næste gang?

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden