Rost. Patrick DeWitt har høstet masser af roser fra anmelderne.
Foto: LEFTERIS PITARAKIS (arkiv)/AP

Rost. Patrick DeWitt har høstet masser af roser fra anmelderne.

Bøger

Velskreven cowboyroman finder glimt af godhed midt i ondskaben

Canadieren Patrick deWitts 'Brødrene Sisters' er landet i Danmark.

Bøger

Canadieren Patrick deWitts barske og burleske roman om to psykopatiske brødres sidste job som lejemorderiske pistoleros i 1850’ernes guldfebrile Californien ankommer på dansk med ualmindelige fine anmeldelser fra udlandet.

Plus en berettiget nominering til Man Booker-prisen i 2011.

LÆS OGSÅ Spontan godhed og urimelig onskab

Så på alle måder taler vi om en velskreven original cowboyroman, der mikser pastichen på den klassiske af slagsen, skrevet af Louis L’Amour og Zane Grey, med en morsom Carson McCarthy (sic) og en brutal Charles Portis. Mange sammenligninger, javist, men de borger her markant for en stærk mixture, der just har genrens enfoldige sagatone med dybe klange af vemod og vildskab.

At bag de banale og blodige hændelser taler fortællingen om eksistentialistiske aspekter ved selve livet, broderskab som venskab og døden midt på dagen. Det er lillebror Eli, der fortæller om sig selv og om den noget mere voksne og vilde storbror Charlie, der på bedste/værste cowboyvis er til cigaretter, whisky og nøgne piger. DeWitt skriver med sikker sans for de svage glimt af spontan godhed midt i al den grotesk urimelige ondskab.Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce