Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
BIRCH ANDERS (arkiv)
Foto: BIRCH ANDERS (arkiv)

ebøger. Forlagene og bibliotekerne skal tilbage til forhandlingsbordet så hurtigt som muligt, mener socialdemokraternes kulturordfører Mogens Jensen.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikere om e-bøgerne: Find så en løsning

Begge sider af Folketinget presser på for at få forhandlingerne om eReolen i gang igen.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Forhandlingerne om udlånet af e-bøger er brudt sammen, men forlagene og bibliotekerne skal tilbage til forhandlingsbordet så hurtigt som muligt.

Sådan lyder meldingen fra kulturpolitikere fra begge sider af Folketinget.

»Jeg vil tage sagen op med kulturministeren. Måske bliver det nødvendigt at finde en opmand, for det eneste fornuftige er, at man forhandler sig frem til en løsning«, siger Socialdemokraternes kulturordfører, Mogens Jensen.

LÆS OGSÅ

Venstres kulturordfører, Michael Aastrup Jensen, mener, at striden om eReolen skader det danske marked for e-bøger, som i forvejen er på et lavt niveau.

»Min frygt er, at folk bare køber eller låner engelske bøger i stedet for danske. I dag er det meget normalt, at de yngre generationer læser bøger på engelsk, og det ville være det værste, der kunne ske for det danske sprogområde«, siger han.


Positive om licensmodel
Både Mogens Jensen og Michael Aastrup Jensen mener imidlertid, at det burde være muligt at få en ny prøveperiode på eReolen, hvor man tester den model, som forlagene anbefaler.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden