Foto: JACOB EHRBAHN
Bøger

Hollywood forhandler om at filmatisere Jussi-bøger

Store amerikanske selskaber er interesseret i den danske krimiforfatter Jussi Adler-Olsens bøger, siger han.

Bøger

Jussi Adler-Olsen forhandler med flere amerikanske filmselskaber om filmatisering af hans roman 'Kvinden i buret' og resten af romanerne om 'Afdeling Q'. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

»Tre af de fem største amerikanske selskaber er interesseret i bøgerne«, siger forfatteren til avisen.

I oktober fik Jussi Adler-Olsen 'The Barry Award' for den amerikanske oversættelse af 'Kvinden i buret', og den har været med til at etablere 'Afdeling Q' på det amerikanske marked.

»Den pris betyder vildt meget. Så jeg sælger rigtigt godt i USA«, siger Jussi Adler-Olsen.

'Alfabethuset'-film på vej

Samtidig forhandler forfatteren om filmatisering af sin første roman, 'Alfabethuset', som handler om to engelske piloter, der bliver skudt ned over Tyskland under Anden Verdenskrig.

Filmatiseringen har længe været undervejs, men nu er det ved at blive til virkelighed sammen med en islandsk Hollywood-producer og et tysk filmselskab.

INTERVIEW

»Vi har ikke skrevet kontrakt, men vi har aftalt, at det gør vi. De har musklerne, og de har evnerne, og jeg forventer mig meget af det. At få lavet 'Alfabethuset' som en stor, velbudgetteret international film, er en drøm. Det var det allerede, før jeg skrev bogen«, siger han.

Jussi Adler-Olsen udgiver torsdag sin seneste bog 'Marco Effekten', som har fået stor ros hos de danske anmeldere.

LÆS ANMELDELSE

'Kvinden i buret' er for øjeblikket ved at blive filmatiseret på dansk med Nikolaj Lie Kaas og Sonja Richter i hovedrollerne.

Mikkel Nørgaard skal gøre Jussi Adler-Olsens bog 'Kvinden i Buret' levende. Kilde: /ritzau/

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce