Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Kritisk. Tidligere modtagere af Olof Palme-prisen er bl.a. Kofi Annan, Aung San Suu Kyi og Hans Blix. Carsten Jensen siger, han er »totalt overvældet« over at komme med i det fine selskab, men noterer også, at prismodtagerne typisk har været kritiske over for menneskerettighederne i deres respektive lande. Derfor ligger der en implicit kritik af Danmark, når Jensen får prisen,  mener han. Arkivfoto.
Foto: Jan Grarup

Kritisk. Tidligere modtagere af Olof Palme-prisen er bl.a. Kofi Annan, Aung San Suu Kyi og Hans Blix. Carsten Jensen siger, han er »totalt overvældet« over at komme med i det fine selskab, men noterer også, at prismodtagerne typisk har været kritiske over for menneskerettighederne i deres respektive lande. Derfor ligger der en implicit kritik af Danmark, når Jensen får prisen, mener han. Arkivfoto.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Carsten Jensen får 400.000 kr. for at kritisere Danmark

Forfatter modtager stor pris for sin 'humanisme, fornuft og tro på fremtiden'.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I dag modtager forfatter og debattør Carsten Jensen Olof Palme-prisen på 75.000 dollar (400.000 kroner).

Ikke for sin litterære evner, men for sin 'humanisme, fornuft og tro på fremtiden'.

Med prisen skriver Carsten Jensen sig ind blandt prominente navne som Kofi Annan, Aung San Suu Kyi og Hans Blix, skriver DR Nyheder.

»Jeg er jo totalt overvældet over at komme i det selskab, og jeg modtager prisen med største ydmyghed«, siger Carsten Jensen fra en taxa på vej mod frokost med Palme-familien.

»Men når stort set alle andre modtagere af den her pris, har kæmpet for menneskerettigheder i totalitære regimer, så føler jeg også, at der bliver sagt noget om Danmark, når komitéen vælger at give prisen til mig«, siger Carsten Jensen til DR.

Vil fortælle om Hedegaard-balladen

Han har derfor skrevet en tale, så han ved prisoverrækkelsen kan remse nogle af de forhold op, som han synes, er rådne i Danmark.

»Jeg har tænkt mig at fortælle om hele balladen med Lars Hedegaard og Jesper Langballes forhold til muslimer, om integrationsministerens forsøg på at forhindre offentliggørelsen af rapporten om børns forhold i asylcentrene og så vil jeg tale om det totale fravær af debat om vores krigsindsats«, siger forfatteren.

Carsten Jensen får prisen fordi han 'i ord og handling har kæmpet for de svage og sårbare i sit eget land og rundt omkring i verden', skriver Olof Palmes Minnesfond, der uddeler Olof Palme-risen.

»Lige nu bliver Tony Blair stillet til regnskab i Storbritannien. Noget lignende er helt utænkeligt i Danmark«, siger Carsten Jensen, og det har han ifølge DR tænkt sig at sige, når han sidst på eftermiddagen skal modtage Olof Palme-prisen i den svenske Rigsdag.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden