Ukendt. En hel samling af Robert Frosts breve blev fundet i en genbrugsbutik, som politiet ransagede i forbindelse med en tyverisag.

Ukendt. En hel samling af Robert Frosts breve blev fundet i en genbrugsbutik, som politiet ransagede i forbindelse med en tyverisag.

Bøger

Så Robert Frost var alligevel ikke et dumt svin!

En fire bind tyk brevsamling gendriver den amerikanske forfatters dårlige eftermæle.

Bøger

Han kunne være gået over i historien som en hykler.

Kvindehader. Et jaloux magtmenneske. En dårlig far, der ødelagde sine børn.

Det har hidtil været den amerikanske digter Robert Frosts eftermæle. Et år efter hans død i 1963 tegnede Lawrance Thompson nemlig et yderst kritisk portræt i sin tre bind store forfatterbiografi og begik dermed karaktermord på den ellers voldsomt populære amerikaner, der hele fire gange vandt Pulitzerprisen.

En stand up guy Men for første gang ser det ud til, at ’monstermyten’, som den åbenbart betegnes af Frost-dyrkere, får kvalificeret modspil.

I den fire bind tykke brevsamling ’The Letters of Robert Frost’, hvoraf første bind udkommer på Harvard University Press senere på måneden, skulle det nu slås fast, at den amerikanske forfatter i virkeligheden var en stand up guy.

»Frost havde sine humørsvingninger, sine fjender og ting, der ophidsede ham. Men for det meste vil du opleve hans åndelige overskud«, siger en af udgiverne, professor Donald Sheehy fra Edinboro University i Pennsylvania, til New York Times.

3.000 breve

Robert Frost mistede fire børn.

Et af dem, Carol Frost, begik selvmord, og tidligere har tolkningen været, at det var Robert Frost, der drev sønnen til at tage sit eget liv. Simpelthen fordi Robert Frost betvivlede sønnens evner, da også han ønskede at blive forfatter.

Men den forklaring gendriver brevene, der viser Frost som en omsorgsfuld far, der nænsomt forsøger at hjælpe sin søn, skriver New York Times.

Brevsamlingen indeholder omkring 3.000 breve, og mange har aldrig været kendt. En del har været dårligt arkiveret, og en hel samling af Frosts breve blev tilmed fundet i en genbrugsbutik, som politiet ransagede i forbindelse med en tyverisag.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce