0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

To af Politikens tegnere vinder Pingpriser

Nikoline Werdelin og Philip Ytournel går hjem med tegneserie-priser

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
 JOACHIM ADRIAN (arkiv)
Foto: JOACHIM ADRIAN (arkiv)

tegner. Nikoline Werdelin vandt for årets bedste danske tegneserie og motog årets Ærespris.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er lidt trøst til de mange læsere, der daglig må savne Nikoline Werdelins tegneserie her i avisen, mens tegneren holder pause på ubestemt tid.

Der er nemlig fest i Lille Vega i København i aften, hvor Pingpriserne for årets bedste tegneserier blev uddelt.

LÆS ARTIKEL

Og lad os bare – med vanlig beskedenhed – indrømme, at Politiken markerede sig pænt, når tre af de otte priser tilfaldt to tegnere for deres streger her i organet.

Nikoline Werdelin blev ikke alene præmieret for bogudgaven af sin Politiken-stribe ’Homo Metropolis 2010-2012’ som årets bedste danske tegneserie. Hun fik desuden årets Ærespris overrakt af kulturminister Marianne Jelved, som også har spyttet i præmiekassen.

Bag Pingprisen står desuden webmagasinet nummer9.dk, seriemagasinet ’Strip’, Dansk Tegneserieråd, Copenhagen Comics og Storm P. Museet.

Prisen går til..

Æresprisen, der sidste år tilfaldt Jakob Stegelmann fra DR’s ’Troldspejlet’, gives for en ganske særlig og vedholdende indsats for tegneserien.

54-årige Nikoline W., der også er dramatiker og forfatter og bl.a. kan prale af Publicistprisen, Modersmålsprisen, Holbergmedaljen og et Ridderkors, debuterede som serietegner med ’Café’ i Politiken 1984 og har fulgt op med flere ombæringer af ’Homo Metropolis’ i 90’erne, 00’erne og 10’erne.

Til årets bedste danske tegneserie var Politikens tegner Philip Ytournel faktisk også nomineret for sin fænomenale tegneserie om Søren Kierkegaard, formet som en énmands-sektion af Politikens Bøger i anledning af filosoffens 200-års fødselsdag.

SE BILLEDSERIE

Men Pingprisen fik han i stedet i den nystiftede priskategori som ’årets journalistiske tegner’.

YTOURNEL PHILIP/Politiken-Tegning
Foto: YTOURNEL PHILIP/Politiken-Tegning

Pssst!

Også den seriedebuterende tegner Katrine Clante og forfatteren Annette Herzog var med deres tegneseriebilledbog ’Pssst!’ nomineret i to kategorier, som debutanter og for årets bedste børne- og ungdomstegneserie – som de vandt.

Ligesom Katrine Clante for en måneds tid siden modtog Kulturministeriets Illustratorpris for samme bog.

Bedste debut blev Thomas Mikkelsens ’Troldmændene fra Vestmannaeyjar’, og bedste danske webtegneserie Sarah Glerups ’Det Sarahkastiske Hjørne’.

Læs mere:

Annonce

  • Skønlitteratur