Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
PODCAST.
Foto: AP. Illustration: Liv Ajse

PODCAST.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Til bookworms og bogfolk: 10 gode podcasts om litteratur

Følg med i bøgernes verden. Ved siden af de trykte anmeldelser og omtaler kan du følge med på podcast.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skønlitteratur på P1

Danmarks Radios litteraturprogram om aktuel, dansk litteratur. Værter: Klaus Rothstein og Nanna Mogensen. Lyttere: For læsere, der foretrækker at høre mest om finlitterære bøger og ikke interesserer sig voldsomt for den bredeste del af litteraturen. Man skal også synes, at tematiske udsendelser er godt, og at bøger gerne må have politiske eller samfundsdebatterende vinkler.

Varighed: En time

Hent den her.

Bookworm

Radiostationen KCRW’s bogprogram fra Californien.
Vært: Michael Silverblatt er mangeårig vært.
Lyttere: Læsere af især amerikansk litteratur, der kan lide meget omhyggelige læsninger af aktuelle bøger og interviews med forfatterne. Mindst hver anden udkommer aldrig på dansk, men også navne som Jonathan Franzen, Joyce Carol Oates og Richard Ford. Nogle gange oversatte forfattere som Per Petterson.

Varighed: En halv time

Hent den her.

Inside The New York Times Book Review

Den amerikanske avis’ bogredaktions ugentlige podcast.
Vært: Pamela Paul.
Lyttere: For læsere af især amerikansk skøn- og faglitteratur. Programmet er en meget stringent orientering om de bøger, avisen har læst og anmeldt. Hver gang interviews med anmeldere eller forfatterne selv. Også løbende information om det amerikanske bogmarked, og hvad der er tidens bestsellere.

Varighed:30-45 minutter

Hent den her.

NRK Bok

Den statslige, norske radios bogpodcast.
Værterne: fra bogredaktionen på P2.
Lyttere: For læsere af skandinavisk litteratur, tungt fokus på norske bøger. Både tematiske udsendelser, tendenshistorier og indbudte fagfolks vurdering af aktuelle bøger. Mange kortere indslag i løbet af en uge. F.eks. særindslag på 20 minutter om kritikernes syn på Kjell Askildsens første bog i mange år.

Varighed: Varierende. Ofte 10-15 minutter, men op til 45.

Hent den her.

The Guardian Books Podcast

Ugentlig udsendelse fra bogredaktionen på den engelsk avis.
Vært: Claire Armistead.
Lyttere: Hvis man vil have et aktuelt billede af, hvad der rører sig i litteratur, der er skrevet på engelsk. Kun sjældent oversatte bøger. Mystiske Elena Ferrantes Napoli-kvartet er en undtagelse. Forfattere fortæller om aktuelle udgivelser. Også tematiske udsendelser om børnelitteratur eller udgivelser, som beskriver det samme felt.

Varighed: Oftest 30-40 minutter.

Hent den her:

World Book Club

Et program fra BBC World Service om bøger, som er slået bredt igennem.
Vært: Harriet Gilbert.
Lyttere: For læsere, der kan lide at høre forfatteren selv svare på spørgsmål om det måske mest kendte værk fra forfatterskabet. Optages foran publikum, og lyttere fra hele verden sender spørgsmål ind. Jonathan Franzen har talt om ’Frihed’, Marilynne Robinson om ’Gilead’ og Harlan Coben har talt om ’Seks år’.

Varighed: 50 minutter

Hent den her.

Books And Authors

Et varieret bogprogram fra BBC4.
Værterne: skiftevis Marielle Frostrup og Harriet Gilbert.
Lyttere: Læsere med lyst til at blive inspireret til gode læseoplevelser uden akademiske skoleridt. Skifter mellem Open Book, hvor en forfatter typisk fortæller om sin aktuelle bog, og Open Read, hvor et par forfattere fortæller om, hvad de selv har som favoritbøger – og hvorfor.

Varighed: 27 minutter

Hent den her.

The Longform Podcast

Amerikansk program om journalistik og bøger.
Værter: Aaron Lammer, Max Linski og Evan Ratliff.
Lyttere: Man skal synes, det er interessant at høre journalister og forfattere fortælle om, hvordan de begyndte at skrive, og hvad deres metode er. Ofte er gæsterne freelancere eller non-fiktion forfattere, men man møder også forfattere som Cheryl Strayed (Wild), Ta-Nehisi Coates (Between the World and Me) og George Saunders (10th of December).

Varighed: Cirka fra 30-60 minutter

Hent den her.

Bogfolk

Politikens podcast om aktuel litteratur.
Vært: Jes Stein Pedersen.
Lyttere: For læsere, der godt vil høre kommentarer til, hvad der sker i den aktuelle, danske bogverden. Anmeldelser og opsamlinger af tidens bogdebatter. Indimellem specialudsendelser. Afspejler de temaer, der behandles i den daglige avis og i tillægget Bøger.

Varighed: Typisk 40-50 minutter

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hent den her.

Månedens bog

Podcast om aktuelle forfattere på dansk. Københavns Biblioteker.
Lyttere: Til læsere af et bredt udsnit af dansk litteratur. Podcasten er en optagelse fra de månedlige fokusarrangementer på Københavns Hovedbibliotek, hvor kendte forfattere fortæller om deres aktuelle bog og deres forfatterskab. De seneste har været Kamilla Hega Holst, Jakob Melander og Kim Leine.

Varighed: 55-75 minutter.

Hent den her.

Hvis man er til video

International Forfatterscene. Det Kongelige Bibliotek i Københavns populære forfatterarrangementer.

Seere: Alle med interesse for aktuel, international litteratur fra en række kendte forfattere. Mediekanalen fra KB har ikke fordelen fra podcasts. Til gengæld kan man fra første parket se forfatteren fortælle om sig selv og sit værk. Britiske Edward St Aubyn har netop været gæst. Tidligere bl.a. Salman Rushdie, Siri Hustvedt, Åsne Seierstad og Chimamanda Ngozi Adichie.

Varighed: Oftest omkring 75 min.

Stream den her.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden