Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Pedalflirt. Det kan være farligt at pedalflirte, det vil sige at nusse en andens fødder under bordet. Arivfoto: Niels Hougaard

Pedalflirt. Det kan være farligt at pedalflirte, det vil sige at nusse en andens fødder under bordet. Arivfoto: Niels Hougaard

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Klummeskribent Lise Rønnebæk har flirtet med en anden kvindes mand

At pedalflirte er at kærtegne en andens fødder under et bord. Det skal man passe på med, hvis vedkommende allerede har en kvinde, erfarer Lise Rønnebæk.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Åh gud. Har været hos Kajsfoto på Ålekistevej for at få taget mit fotografi. Ved ikke, hvad jeg ligner. En barnemorderske med vredesdruer i panden og en, der mægtig gerne ville vide, hvem der har lagt en lort på hendes hoved, som skal forestille hendes hår.

Engang i 50’erne spadserer en mand ind til Stella Nova for at få taget sit fotografi og forære det til kvinden i sit liv. Han skriver til hende:

»Kære B.

Har været hos fotografen. Ved ikke, hvad du siger til det, men er selv ganske godt tilfreds.

Din Ernesto«

Sådan var han manden og senere faderen. Godt tilfreds med sig selv og sit liv. Han var hverken specielt klog, flot, rig eller noget. Bare en mand, der godt kunne li’ at flirte lidt med det hele. At vise interesse for andre mennesker. Slå smut med øjnene, smigre, komplimentere og pedalflirte. Altså det at man kærtegner en andens fødder under et bord.

Min flirt og jeg pedalflirtede ikke, men talte om ’Min kamp 1’, som jeg udråbte til verdens bedste bog, og som han smashede lige tilbage i hovedet på mig efter lån og sagde: Du skal IKKE præsentere mig for den slags en anden gang! Så talte vi lidt om Erland Loe og om, hvad det nu var for en af hans bøger, hvori undulater får klippet næbbet af med en neglesaks.

Snart springer syrenerne ud på Fyn, men jeg må ikke se det, for jeg er kommet til at flirte med en mand der.

Jeg prøver at passe min have, som Lola siger, man skal, men så ringer den lede Doro: Hun synger på ret højt fynsk ind i min øregang: »Hva’ fanden har du og han gang i? Er du fuldstændig sindssyg? Forstår du ingenting?«. (Hun og jeg har kendt hinanden i 32 år). »Hvem tror du har hans kone tudende i røret? Du kan satme lige vove på at komme til Fyn og smadre alting«.

Man ser sig selv. En mærkelig fremskreden menopausekvinde ankommer IC-forsinket til Odense Banegård med en morgenstjerne i den ene hånd og en kølle i den anden, og så går hun ellers i gang med at smadre først Brandts Klædefabrik, H.C Andersens Hus (og H.C.s mors vaskebræt).

Så videre til Fyns Tivoli, hvor hun parterer alle hestene i børnekarrusellen i en motorsavsmassakre uden sidestykke og hælder hestetræstykkerne på små syltetøjsglas og sælger dem som marmelade i vejkanten nær Valdemars Slot, hvor hun, bum, støder ind i baronesse Caroline von Nylonstrømpe, der overvejer at finde sammen med Nicklas Bendtner igen for 117. gang og til stor glæde for Se og Hor og alle os andre.

Ståltrådshårsmøgmatronen i fåreklæ’r, der ikke kender sin besøgelsestid fortsætter sin hærgen til Vissenbjerg Terrarium, hvor hun slår råbåndsknob på alle kvælerslangerne og laver en grøn mamba om til stegt ål med peberrodssovs. Skorpionerne skovler jeg nænsomt ned i min Michael Kors i røven håndtaske og søsætter dem senere nær Fruens Bøge.

Tilbage i Odense går jeg ind til Tryde Andrés i Kongensgade og prøver 48 bh’er i rap og siger gang på gang til den svedende ekspedient, der kommer med en ny: Dur ikke. Væk! Jeg er helt forfærdelig at høre på – og alt dette bare fordi jeg kraftidiot har flirtet med en anden kvindes mand. Lover hermed højt og helligt, at jeg aldrig nogensinde sætter mine ben på Fyn igen. Det være sig: Odense, Bogense, Middelfart, bum! Assens, Faaborg, Svendborg, bum! Nyborg, Kerteminde, Ringe, bum! Rønne Flyveplads, bum!

Og dog. Skal faktisk til Korshavn lige om lidt. Det ligger ved Faaborg. Og jeg GLÆDER mig. Bum!

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden