Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Vinder. Ane Riel er inde i en stime af priser og nomineringer.
Foto: Finn Frandsen (arkiv)

Vinder. Ane Riel er inde i en stime af priser og nomineringer.

Bøger

Dansk krimi er Nordens bedste - for andet år i træk

Glasnøglen for Nordens bedste krimi går i år til Ane Riel for romanen 'Harpiks'.

Bøger

For anden gang på to år løber en usædvanlig dansk kriminalroman med prisen Glasnøglen, der gives til det seneste års bedste krimiudgivelse i Norden.

Prisen går til Ane Riel for romanen 'Harpiks', som fortæller historien om en ung piges opvækst på en fiktiv dansk ø, hvor en familie isolerer sig og efterhånden går helt i opløsning. Sidste år vandt Thomas Rydahl den samme pris for sin debutroman 'Eremitten' om en højst usædvanlig dansk taxachauffør, der opklarede sære hændelser på ferieøen Fuerteventura.

Ane Riel er 44 år og debuterede i 2013 med romanen 'Slagteren i Liseleje'. Romanen blev hædret af Det Danske Kriminalakademi, selv om forfatteren allerede dengang gjorde opmærksom på, at hun faktisk ikke så sig selv som krimiforfatter.

I et interview her i avisen i februar sagde Ane Riel:

»Jeg er enormt glad og taknemmelig for krimipriserne, men samtidig ret forundret. Jeg har det ligesom en automekaniker, der har fået en tandlægepris. Jeg anede ikke, jeg vidste noget om tænder, og så lykkedes det mig alligevel at lave to gode overmunde. Her gik jeg og troede, at jeg rodede med gamle biler«.

'Harpiks' har allerede vundet Harald Mogensen-prisen, som Det Danske Kriminalakademi giver til årets bedste spændingsroman. Desuden var romanen nomineret til DR Romanprisen og Læsernes Bogpris.

De øvrige nominerede til Glasnøglen var i år Kati Hiekkapeito fra Finland, Yrsa Sigurðadottír fra Island, Kjell Ola Dah fra Norge og Anders de la Motte fra Sverige.

Det er 25. gang, Glasnøglen uddeles. Første modtager var Henning Mankell, der fik den for 'Mordere uden ansigt' om Kurt Wallander.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce