»’Twin Peaks’-instruktøren David Lynch har skrevet en omgang spirituelt bullshit«, skrev Sven Brinkmann i sin anmeldelse. Nu reagerer formand for meditationsforening.
Foto: Joachim Adrian

»’Twin Peaks’-instruktøren David Lynch har skrevet en omgang spirituelt bullshit«, skrev Sven Brinkmann i sin anmeldelse. Nu reagerer formand for meditationsforening.

Bøger

Formand for TM-Foreningen: »Svend Brinkmann siger ’NEJ’ til David Lynch og transcendental meditation. Hvem fremstår latterlig her?«

Sven Brinkmanns formuleringer og antydninger i anmeldelsen af David Lynchs bog 'At fange de store fisk' demonstrerer et åbenbart kraftigt raseri mod transcendental meditation, skriver Bjarne Landsfeldt, formand for TM-Foreningen.

Bøger

Uddrag af Svend Brinkmanns anmeldelse i Bøger 4. juni:

»’Twin Peaks’-instruktøren David Lynch har skrevet en omgang spirituelt bullshit. Kan man nyde film lavet af en mand, som tror på fjollede teorier?

Det er kendt (og med rette latterliggjort) som Maharishi-effekten, som er belyst af ’forskere’ fra Maharishi University of Management og udgivet i sektens egne tidsskrifter. Lynch tilslutter sig den metafysiske teori om et såkaldt Forenet Felt, der er »grænseløst, uendeligt og evigt«, og han mener helt fejlagtigt, at denne skøre teori finder opbakning i moderne kvantefysik«.

Svend Brinkmann kan som boganmelder selvfølgelig skrive helt, hvad han har lyst til. Men formuleringerne og antydningerne mv. i anmeldelsen demonstrerer et åbenbart kraftigt raseri mod transcendental meditation, som forsøges understøttet og retfærdiggjort af mildest talt latterlige og aldeles usaglige påstande. En gang forvrøvlet nonsens – eller måske nærmere lallende bullshit fra en ’professor i psykologi’.

Svend Brinkmann siger ’NEJ’ til David Lynch og transcendental meditation. Hvem fremstår latterlig her?

Der er til dato publiceret mere end 50 videnskabelige forskningsresultater om den såkaldte Maharishi-effekt i anerkendte videnskabelige tidsskrifter.

Gusp – Global Union of Scientists for Peace afholdt 14.-15. juni en fredskonference (Global Peace Summit) i Kijev, Ukraine. Videnskabsfolk og politiske ledere fra alle lande var inviteret. Konferencens titel lød: ’Videnskab og fred: Dokumenterede løsninger på vold og global konflikt’.

Det var med Brinkmanns ord: en konference, som vil diskutere – »en med rette latterliggjort teori«.

Brinkmanns usaglige kommentarer om Maharishi-effekten svarer til, at han kategoriserer hovedtalerne ved konferencen i Kijev som ’tåber, der tror på latterlige teorier’. Men blandt talerne var eksempelvis to personer, som har modtaget Nobels Fredspris. Senest Colombias præsident, Juan Santos. Derudover en række fremstående videnskabsfolk. Kvantefysikeren dr. John Hagelin var også blandt talerne.

Initiativet fremstår kontroversielt i forhold til den fortsatte ikke-effektive tilnærmelse, som politiske ledere klamrer sig til. Men skal vi se noget, der virker, som skaber resultater, så skal der ny viden til.

Videnskabsfolk, som har tilsluttet sig Gusp, viser mod og handlekraft i forhold til den situation, verden befinder sig i nu. Uanset mængden af efterretningstjenester, politi og militær er terror snart en del af de daglige nyheder.Og ingen kommer med reelle løsninger.

Gusp står frem med dokumenterede løsninger, som angriber disse problemer ved deres rod. Mens alle andre stirrer sig blinde alene på de ydre fænomener, der foregår, og tror, at de med de gammelkendte metoder kan stoppe terror mv.

Disse løsningsmetoder, som præsenteres af Gusp, er netop baseret på det kreative bevidsthedsfelt, som David Lynch på meget elegant vis gør levende for læserne af sin bog ’At fange de store fisk’, samtidig med at han forklarer, hvor utroligt let det er at nå frem til og gøre brug af i dagligdagen. Bogen kan meget varmt anbefales. Seks hjerter ud af seks mulige!

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce