Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Bent Mann/Frihedsmuseet, fra bogen
Foto: Bent Mann/Frihedsmuseet, fra bogen

Selv mændene kunne finde på at hjælpe til, når syltesæsonen var i gang.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Så skal der koges, syltes og spares: Historiker har skrevet en forbilledlig bog om madlavningskulturen under Anden Verdenskrig

At livet under besættelsen stod på rationeringsmærker og erstatningskaffe, ved de fleste. Men hvad kongehuset spiste, og hvordan man brugte ’gulddråber’ i madlavningen, får vi nu opklaret i skøn bog om et køkken i krig.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Rabarberrosiner, russisk dessert, sparesuppe, kællingemarmelade, pullimut, Gulddråber, Ramona, ’gilde i en gryde’ eller måge forklædt som ’gylden løve’. Opfindsomheden var stor, dels når det gjaldt alternativer i en tid med varemangel, dels når det kom til betegnelserne for de erstatningsprodukter og forlorne retter, der så dagens lys i de fem mørke år, hvor Danmark var besat.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden