Selv mændene kunne finde på at hjælpe til, når syltesæsonen var i gang.
Foto: Bent Mann/Frihedsmuseet, fra bogen

Selv mændene kunne finde på at hjælpe til, når syltesæsonen var i gang.

Bøger

Så skal der koges, syltes og spares: Historiker har skrevet en forbilledlig bog om madlavningskulturen under Anden Verdenskrig

At livet under besættelsen stod på rationeringsmærker og erstatningskaffe, ved de fleste. Men hvad kongehuset spiste, og hvordan man brugte ’gulddråber’ i madlavningen, får vi nu opklaret i skøn bog om et køkken i krig.

Bøger
FOR ABONNENTER

Rabarberrosiner, russisk dessert, sparesuppe, kællingemarmelade, pullimut, Gulddråber, Ramona, ’gilde i en gryde’ eller måge forklædt som ’gylden løve’. Opfindsomheden var stor, dels når det gjaldt alternativer i en tid med varemangel, dels når det kom til betegnelserne for de erstatningsprodukter og forlorne retter, der så dagens lys i de fem mørke år, hvor Danmark var besat.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce